Trei persoane s-au bătut pe viaţă şi pe moarte de la un loc de parcare la Carrefour

joi, 07 decembrie 2023, 11:41
3 MIN
 Trei persoane s-au bătut pe viaţă şi pe moarte de la un loc de parcare la Carrefour

MUŞCHI ŞI PUMNI… Jandarmii vasluieni au fost solicitaţi să intervină, miercuri seara, pentru a calma o altercaţie care a izbucnit pe strada Traian din municipiul Vaslui. Tot scandalul ar fi pornit de la un tânăr, care a vrut să se tundă la frizeria de lângă supermarketul Carrefour. Acesta a pătruns pe aleea din lateralul magazinului şi a mers cu maşina până în faţa frizeriei, unde a căutat un loc de parcare. A fost abordat de Nicu Furnică, proprietarul unei clădiri din zonă, care i-a atras atenţia că locurile respective sunt doar pentru riverani. Cei doi nu s-au înţeles cu vorba bună, iar cearta s-a transformat într-o adevărată bătaie, în urma căreia trei persoane au ajuns la spital.

În confruntarea fizică s-ar fi folosit şi arme albe, iar pentru a fi oprită a fost nevoie de două echipaje ale Jandarmeriei Vaslui. Modul haotic în care s-au construit blocuri în ultimii ani, nerespectarea legislaţiei în vigoare privind asigurarea unui număr minim de locuri de parcare, dar şi comoditatea unor vasluieni, care vor să-şi parcheze maşinile chiar sub balcoanele apartamentelor în care locuiesc, toate acestea au făcut inevitabil momentul când locurile de parcare vor fi plătite cu sânge. Şi iată că miercuri a venit acel moment, într-una dintre cele mai bine cotate zone din municipiul Vaslui, Traian, lângă magazinul Carrefour.

Mai exact aleea dinspre strada Petru Rareş, care iese în bulevardul Traian, la capătul căreia este o frizerie şi unde Primăria Vaslui a montat în urmă cu câteva săptămâni mai mulţi stâlpi, ca maşinile să nu mai poată circula, cu excepţia celor care aparţin riveranilor. Un tânăr din Vaslui nu a ştiut această regulă, iar miercuri seara a pătruns cu autoturismul până în uşa frizeriei, ca să se tundă. În timp ce îşi aştepta rândul, şoferul, pe nume Vlad Păscălin, a fost avertizat de Nicu Furnică, proprietarul clădirii de lângă frizerie, că ocupă un loc de parcare rezervat riveranilor. Şoferul nu a dat doi bani pe avertismentul primit, pentru că mai avea în maşină câţiva prieteni şi era convins că nimic rău nu i se poate întâmpla. Disputa verbală dintre cei doi a degenerat, iar la un moment dat cei doi au început să-şi împartă pumni şi picioare.

Tabăra lui Păscălin spune că Nicu Furnică l-ar fi servit pe acesta cu o “perversă”, în timp ce şoferul încă nu se dăduse jos din maşină. Ionuţ Furnică, pe de altă parte, afirmă că şoferul ar fi coborât din maşină cu un pumnal pus în mână şi i-ar fi lovit fratele în cap, provocându-i mai multe răni. “În urma ţipetelor, a coborât din clădire şi al doilea frate al meu, Cătălin, care şi el a primit un pumnal în cap. A fost o încăierare generală, care a fost oprită doar după sosirea a două echipaje de poliţie şi jandarmi. Acel şofer intrase cu maşina până la frizerie, probabil a vrut să se tundă. Fratele meu i-a atras atenţia că acele locuri de parcare sunt rezervate riveranilor şi de aici a pornit tot tămbălăul. Până să ajungă forţele de ordine, cei din maşină au făcut un scandal monstru, s-au dezbrăcat la bustul gol, au început să tragă de uşi, să ameninţe că de mâine îşi fac ei planul cu noi. După bătaie, ambii mei fraţi au fost duşi la spital cu ambulanţa, dar şi agresorul de la care a pornit scandalul”, ne-a mărturisit Ionuţ Furnică.

Potrivit surselor noastre, conducătorul auto care a sărit la bătaie este legitimat la un club de lupte din oraş, iar asta ar fi trebuit să-l facă să se gândească de două ori înainte să sară la bătaie. Este ştiut faptul că luptătorii profesionişti nu au voie să iniţieze conflicte şi nici să-şi etaleze cunoştinţele dobândite în sala de antrenament, decât dacă sunt provocaţi sau doar în legitimă apărare. Jandarmii care au intervenit la caz au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe şi tulburarea liniştii şi oridinii publice, iar la finalul cercetărilor se va stabili cine a fost cel de la care a pornit conflictul sângeros.

SURSA: vremeanoua.ro

 

 

 

 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii