Turul Sibiului, sub semnul întrebării

miercuri, 27 mai 2020, 01:43
3 MIN
 Turul Sibiului, sub semnul întrebării

Programată la începutul lunii iulie, competiţia ciclistă ar putea fi un succes total, dacă ţinem cont că ar fi primul concurs din calendar după întreruperea sezonului. Dacă autorităţile vor aproba acest eveniment, se aşteaptă o participare de top

 

Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, a declarat, ieri, pentru AGERPRES, că Turul Sibiului, programat în noul calendar stabilit de UCI în perioada 2-5 iulie, ar fi primul concurs sportiv internaţional care se desfăşoară pe teritoriul României după pandemia de coronavirus, dar a precizat că organizarea acestuia depinde de decizia autorităţilor. Federaţia Română de Ciclism a trimis o adresă la Ministerul Tineretului şi Sportului în care solicită o poziţie privind organizarea Turului Sibiului şi condiţiile în care acesta se poate desfăşura. Principala problemă a federaţiei este legată de faptul că sportivii străini ar fi nevoiţi să stea în carantină 14 zile înainte de participarea la competiţie.

„Organizatorii aşteaptăm un răspuns din partea autorităţilor. Noi am depus la Ministerul Tineretului şi Sportului o cerere pentru că anul acesta avem în calendarul UCI trei competiţii internaţionale, Turul Sibiului, Turul Ţinutului Secuiesc şi Turul României. Aşteptăm o poziţie oficială din partea MTS să ne spună dacă putem sau nu să organizăm, în ce condiţii şi aşa mai departe. Dar deocamdată nu avem niciun răspuns. Este nevoie de un aviz al autorităţilor pentru că vin ciclişti din străinătate, nu poţi să îi aduci aici să stea 14 zile în carantină”. Turul Sibiului ar fi prima competiţie sportivă internaţională găzduită de România după pandemie. Şi, în acelaşi timp, ar fi prima competiţie din circuitul internaţional de ciclism, precizează Novak. „Ar fi ceva spectaculos să se desfăşoare. Eu am văzut câteva cereri de participare, la Turul Sibiului vor concura 14-15 echipe a câte șapte sportivi fiecare, din 15-20 de ţări. Şi-au anunţat prezenţa echipe importante… adică echipa lui Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), apoi Astana, Jumbo-Visma, Lotus Cycling Team, Israel Start-Up Nation, Bora… deci cereri sunt, dar depinde de ce spun autorităţile române. Doresc să vină în România nişte echipe foarte puternice care în alte condiţii nu ar fi venit. Dar acum fiind sezonul foarte scurt toţi cicliştii sunt înfometaţi să concureze, să participe cât mai mult pentru a intra în formă cât mai repede. Şi cred că şi în Turul României vom avea o participare foarte puternică din acelaşi motiv”, a mai precizat preăedintele care speră ca după 15 iunie să se renunţe la carantinare.

 În afară de Turul Sibiului, România mai are programate în noul calendar UCI alte două competiţii, Turul Ţinutului Secuiesc (4-8 august) şi Turul României (8-13 septembrie), dar după cum anticipează Federaţia, este nevoie de două luni pentru organizare.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii