Un hoţ a golit, timp de două săptămâni, un garaj. Poliţiştii l-au găsit dormind într-un alt garaj de pe aceeaşi stradă

luni, 11 decembrie 2023, 02:50
2 MIN
 Un hoţ a golit, timp de două săptămâni, un garaj. Poliţiştii l-au găsit dormind într-un alt garaj de pe aceeaşi stradă

Un hoţ a găsit în garajul unui păşcănean un adevărat bazar. A profitat de faptul că proprietarul era plecat la muncă în străinătate şi a golit garajul de bunuri în valoare totală de 35.000 de lei. I-au trebuit aproape două săptămâni pentru aceasta. Poliţiştii nu au avut nevoie decât de câteva minute pentru a prinde hoţul. Acesta dormea liniştit în alt garaj, pe aceeaşi stradă.

Întors acasă, A.R.H. a constatat pe 5 iunie că garajul îi fusese spart, din el dispărând mai multe bunuri. A chemat imediat poliţia şi a făcut lista bunurilor furate. Le-a spus poliţiştilor că îi dispăruseră o maşină de spălat, un dezumidificator, trei aspiratoare, o imprimantă, un jacuzzi gonflabil şi accesoriile acestuia, haine, pantofi, un aparat de spălat mochete, un altul de spălat pavele, o lampă de unghii, o maşină de tatuat sprâncene, o lampă de faţă şi un frigider pentru produse cosmetice, în valoare totală de 35.000 lei.

Primul pas al poliţiştilor a fost de a efectua investigaţii în zona adiacentă locului. Cu această ocazie, pe aceeaşi stradă, la al patrulea garaj, au observat că uşa de acces era întredeschisă. În garaj, pe o canapea, se afla un bărbat care dormea. După câteva întrebări, Paul Chicet a mărturisit că el era hoţul căutat. De altfel, câteva haine şi o pereche de pantofi aflaţi lângă canapea făceau parte dintre cele reclamate de A.R.H. ca furate. În plus, amprentele lui Chicet au fost găsite în garajul păgubitului.

Hoţul a mărturisit că intrase în garajul lui A.R.H. în mai multe rânduri în perioada 22 mai – 2 iunie, iar bunurile furate le valorificase în cea mai mare parte. A mai putut fi recuperat totuşi aparatul jacuzzi şi o serie de accesorii ale sale. Acestea au fost puse deoparte, urmând să-i fie returnate lui A.R.H. la întoarcerea în ţară. După reclamarea furtului, păgubitul plecase înapoi la muncă. Nici hoţul nu mai ştia exact ce furase, ceea ce a îngreunat ancheta. Pentru cercetarea situaţiei bunurilor reclamate ca furate şi de care hoţul nu-şi amintea, a fost constituit un nou dosar penal.

Cele aflate de poliţişti au fost suficiente totuşi pentru trimiterea în judecată a lui Chicet pentru furt calificat în formă continuată. Atât în faţa anchetatorilor, cât şi a judecătorilor, el şi-a recunoscut fapta, ceea ce i-a atras o pedeapsă mai uşoară. Chicet nu va rămâne totuşi în libertate. Recidivist fiind şi săvârşind fapta pe parcursul termenului de încercare stabilit pentru o altă condamnare, el nu putea primi decât o pedeapsă cu executarea în regim de detenţie. La 20 de ani, el urmează să intre după gratii pentru o perioadă de 3 ani şi două luni. Sentinţa Judecătoriei Paşcani poate fi contestată cu apel.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii