Deşi era în arest la domiciliu

Un puşti de 17 ani a furat un Range Rover şi a plecat la băut la schi. Era și arestat

luni, 11 ianuarie 2021, 02:57
3 MIN
 Un puşti de 17 ani a furat un Range Rover şi a plecat la băut la schi. Era și arestat

Poliţiştii l-au urmărit vreo 10 km şi l-au prins în zona Dorna Candrenilor. Băiatul era şi băut.

Un tânăr de 17 din Iaşi le-a dat bătăi de cap poliţiştilor din Vatra Dornei după ce a furat maşina tatălui său vitreg, un Range Rover, şi s-a plimbat băut prin staţiune. Răzvan Pânzariu nu avea permis de conducere şi furase maşina tatălui său care o avea parcată în Valea Lupului. Tânărul avea un mandat de arestare pe numele său, după ce la sfârşitul anului trecut furase o altă maşină şi se plimbase, iar pentru această infracţiune, el trebuia să stea în arest la domiciliu. Numai că băiatul nu a avut „astâmpăr“ şi a luat cheile de la maşina tatălui său şi a plecat la Vatra Dornei. Proprietarul maşinii a sunat la poliţie şi a reclamat furtul şi a dat informaţii oamenilor legii, iar aceştia la rândul lor au dat în consemn autoturismul în judeţul Suceava.

Sâmbătă seara, în jurul orei 19, maşina Range Rover a fost observată în cartierul Unirea, în apropiere de sediul Poliţiei din Vatra Dornei. Echipajul aflat în patrulare a făcut semnalele necesare pentru ca şoferul să tragă pe dreapta pentru a fi legitimat. Iniţial, „şoferul“ a încetinit, dar apoi a călcat pedala de acceleraţie şi a încercat să scape cu fuga. Trei echipaje de poliţie au fost mobilizate pentru a-l prinde pe fugar, lucru care a fost posibil în zona Dorna Candrenilor, după o urmărire de aproximativ 10 km. La volan se afla Răzvan Pânzariu, care a fost dus în cătuşe la sediul Poliţiei Vatra Dornei, unde oamenii legii l-au audiat. Adolescentul avea la el peste 2.000 de lei şi era cazat la un hotel din localitate sub un nume fals. Tânărul venise la schi la Vatra Dornei şi se pare că, înainte de a ajunge în această staţiune, a mai fost cazat o noapte şi în Gura Humorului.

Mai mult, după ce a fost testat cu etilotestul, s-a constatat că acesta consumase şi băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. Valoarea din etilotest a fost de sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel încât acesta se încadrează la contravenţie, şi nu la infracţiune. De altfel, în maşina furată cu care a fugit de poliţişti s-au găsit mai multe sticluţe de 50 ml, dar şi una de 200 de ml de whisky, sticle care erau goale.

Adolescentul a fost reţinut de poliţiştii dorneni, care mai apoi l-au predat unei escorte de la IPJ Iaşi care l-a preluat şi adus la Iaşi. De asemenea, proprietarul autoturismului şi-a recăpătat maşina, iar cel mai probabil, hoţul va fi reţinut şi apoi arestat de către poliţiştii ieşeni pentru cumul de infracţiuni.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii