Un spectator aflat într-o zonă interzisă a fost lovit de o mașină de raliu la Trofeul Câmpulung Muscel

sâmbătă, 21 octombrie 2023, 15:32
1 MIN
 Un spectator aflat într-o zonă interzisă a fost lovit de o mașină de raliu la Trofeul Câmpulung Muscel

Un spectator care asista la Trofeul Câmpulung Muscel 2023, ultima etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, a fost accidentat, sâmbătă, el urmând să fie transportat cu elicopterul la un spital din Bucureşti, informează Agerpres. Potrivit unui comunicat transmis de organizatori, incidentul a avut loc în a treia manşă de antrenamente, spectatorul aflându-se într-o zonă interzisă publicului.

"Într-un viraj de stânga, Claudiu Ciucă, pilotul cu numărul de concurs 83, a frânat târziu şi maşina a ieşit de pe traseu. Bolidul s-a oprit într-o maşină care era parcată la aproximativ 30 – 40 de metri de axa drumului, accidentând un spectator care se afla totuşi în zonă. Bărbatul a fost preluat de o ambulanţă şi transferat de urgenţă la Spitalul Municipal Câmpulung", se precizează în comunicat. Conform aceleiaşi surse, victima ar fi suferit o fractură de bazin şi o fractură la un picior. Bărbatul a fost stabilizat de personalul medical de la Spitalul Municipal Câmpulung şi urmează să fie preluat de un elicopter SMURD pentru a fi transferat la un spital din Capitală.

Organizatorii precizează că acesta este primul incident auto în care este implicat un spectator, în cele 12 ediţii ale competiţiei organizate pe traseul Lereşti – Voina. Trofeul Câmpulung Muscel 2023, ajuns la cea de a XII-a ediţie, este organizat în perioada 21 – 22 octombrie de ACS Brothers Motor Sport, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Câmpulung, Consiliului Judeţean Argeş şi al Primăriei şi Consiliului Local Lereşti, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Competiţia reuneşte la start 66 de piloţi.

 

Comentarii