De Sănătate

Punem punctul pe știi

Urcă numărul cazurilor de Covid, dar şi a celor cu gripă

sâmbătă, 26 martie 2022, 02:50
2 MIN
 Urcă numărul cazurilor de Covid, dar şi a celor cu gripă

Creşte numărul de infectări cu SARS CoV 2, imediat după ce s-au ridicat restricţiile dn starea de alertă. La Iaşi, din weekend până acum, numărul celor diagnosticaţi a fost cu 50% mai mare. La fel şi internările, mai ales din rândul celor nevaccinaţi, dar infectaţi cu SARS CoV 2. 

“Nu ne facem bine după o boală de pe azi pe mâine. Este un apel! Fie ne monitorizăm, fie că ţinem un regim, fie că trebuie să continuăm un tratament. Concluzia este că nu trebuie să lăsăm garda jos! Acesta ar trebui să ne fie spiritul civic în contextul pandemiei COVID, chiar dacă autorităţile au considerat că starea de alertă trebuie încheiată. Revenirea la normalitatea de înainte de COVID 19 este un deziderat pentru noi toţi, după doi ani şi jumătate, însă, cred că aceasta trebuia realizată gradual“, a spus dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Acesta a adăugat că, de la încetarea stării de alertă şi până în prezent, numărul de îmbolnăviri de COVID 19 a crescut simţitor. "În ultimele două săptămâni, am internat peste 120 de pacienţi cu forme medii şi severe de COVID 19. Ieri, la Spitalul de Boli Infecţiooase şi la secţia externă de la Leţcani, erau internaţi un număr de 98 de pacienţi cu infecţia cu SARS CoV 2 din cauza bolilor asociate. Nouă dintre aceştia se află internaţi la secţiile de ATI", a mai spus Florin Roşu. În plus, spun medicii, au apărut cazuri din sfera infecto-coantagioasă şi aici este vorba despre primele cazuri de gripă sezonieră.

“La Spitalul de Boli Infecţioase, se află, în acest moment, 10 pacienţi diagnosticaţi cu gripă şi alţii doi sunt suspecţi. De aceea, revin cu un apel către populaţie în spaţii foarte aglomerate. Aşa cum ai noştri copii poartă mască la şcoală, la recomandarea ministerului, la fel şi noi trebuie să procedăm în continuare ca adulţi. Spun asta, pentru că, noi suntem de fapt, nu-i aşa, oglinda copiilor noştri şi invers. Să ne protejăm!", a adăugat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

 

 

Comentarii