VIDEO Proiect de interes pentru şoferii ieşeni ce merg spre Ardeal: Gura Humorului va avea centură

vineri, 15 decembrie 2023, 14:09
1 MIN
 VIDEO Proiect de interes pentru şoferii ieşeni ce merg spre Ardeal: Gura Humorului va avea centură

Ieri, la finalul unei ședințe extraordinare a deliberativului județean sucevean, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că indicatorii tehnico-econo­mici pentru șoseaua de centură a orașului Gura Humorului vor fi aprobați, vineri, de către Compania Nați­onală de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

El a amintit și de faptul că CJ Suceava a aprobat la finalul lunii trecute încheierea unui parteneriat între administrația județeană și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în ve­-derea întocmirii documentației necesare pentru construcția unui tronson din Autostrada Nordului, de la Suceava și până la Păltinoasa, cu legătură în viitoarea șosea de centură a orașului Gura Humorului.

Ceea ce a anunțat însă Gheorghe Flutur la finalul ședinței CJ Suceava de joi, 14 decembrie, se referă la aprobarea în cadrul consiliului tehnico-economic al CNAIR a indicatorilor tehnico-economici, pas care precede o aprobare în Guvern pentru centura de la Humor.

În schimb, cu privire la un întreg tronson din lotul 3 „Vatra Dornei – Suceava” al Autostrăzii Nordului și anume cel de la Păltinoasa (din continuarea centurii Humorului) până la Suceava nu se află într-un stadiu atât de avansat, dar CJ Suceava va scoate la licitație realizarea documentației pentru drumul de mare viteză de la Suceava până la Păltinoasa. De altfel, și studiul de fezabilitate pentru șoseaua de centură a orașului Gura Humorului (în lungime de 10 kilometri) a fost realizat de Consiliul Județean Suceava în baza unui parteneriat încheiat cu CNAIR. 

Sursa: obiectivdesuceava

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii