VIDEO: Şoferul BMW-ului care a aruncat un tramvai de pe şine a rămas fără permis

marți, 12 decembrie 2017, 03:00
2 MIN

Un tramvai care cobora Copoul a fost lovit luni dimineaţa de un BMW la intersecţia din Fundaţie şi a deraiat de-a latul străzii. Tamponarea a avut loc în jurul orei 9, şi, din fericire, nu s-a soldat cu victime, nici din tramvai şi nici din autoturismul BMW, care nu dăduse prioritate mijlocului de transport în comun. Circulaţia în zonă s-a desfăşurat cu dificultate timp de aproximativ o oră, până când angajaţii Companiei de Transport în Comun (CTP) Iaşi au repus vagonul pe linii.

„Vagonul cu număr de parc 312 de pe tra­seul 13 care se deplasa dinspre Copou către Tătăraşi a fost lovit de către un autoturism în­matriculat în Spania, care nu a oferit prioritate în intersecţia de la Fundaţie. Tramvaiul a fost avariat în zona lateral stânga faţă, fără a se înregistra victime. Pentru asigurarea transportului călătorilor, CTP Iaşi a introdus autobuze pe itinerariul Piaţa Unirii – Copou, iar traseul 41 de autobuz care circula pe ruta Piaţa Independenţei către Tehnopolis a fost prelungit până la Rond Copou. Echipele de intervenţie ale CTP Iaşi au deblocat calea de rulare pe Copou după aproximativ o oră, timp în care circulaţia rutieră a fost dirijată de către agenţi ai Poliţiei Locale“, au precizat reprezentanţii CTP Iaşi, printr-un comunicat de presă.

De cealaltă parte, şoferul autoturismului BMW a fost amendat de către Poliţia Rutieră cu amendă şi reţinerea permisului de conducere pentru două luni de zile.

„Şoferul autoturismului BMW care nu a acordat prioritate de trecere tramvaiului a fost sancţionat cu cinci puncte amendă şi i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 60 de zile“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi.

VEDEȚI ȘI:

VIDEO: Momentul în care tramvaiul Centenarului este aruncat de pe șine de un BMW, la Fundație

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii