Vizita surorii din Bucureşti cu care nu se văzuse ani buni i-a făcut viaţa un calvar. Totul a culminat cu urcatul pe gard, goală complet

marți, 05 decembrie 2023, 02:50
3 MIN
 Vizita surorii din Bucureşti cu care nu se văzuse ani buni i-a făcut viaţa un calvar. Totul a culminat cu urcatul pe gard, goală complet

Pentru o săteancă din Stolniceni-Prăjescu, una dintre rarele vizite ale surorii sale s-a transformat într-un calvar. A.G. locuia singură de 13 ani în casa părintească, iar totul fusese în regulă până ce i-a venit sora din Bucureşti, M.G.

Ani de zile, cele două surori nu prea păstraseră legătura, auzindu-se doar câteodată la telefon. Într-una dintre aceste ocazii, M.G. i-a spus surorii sale că va veni în ianuarie acasă, pentru a-şi schimba cartea de identitate. A venit însă de pe 3 noiembrie, fără să o mai anunţe. Relaţiile dintre cele două surori au fost normale timp de o săptămână, până când M.G. i-a cerut surorii sale 2.000 de lei. Ieşeanca a refuzat, iar restul lunii a fost un adevărat coşmar.

În plângerea adresată Judecătoriei Paşcani, A.G. a reclamat că sora sa obişnuia să bea, ocazie cu care devenea violentă. O ameninţa cu moartea, a distrus obiecte din locuinţă, încât A.G. trebuia să se refugieze la vecini. Aducea acasă diverse persoane fără adăpost, iar A.G. trebuia să apeleze la poliţie pentru a-i putea evacua. Pe 21 noiembrie, M.G. a sunat la Serviciul 112, spunând că ar avea un conflict cu sora sa. Poliţiştii au găsit-o pe M.G. în stare de ebrietate, femeia refuzând să le spună de ce îi chemase. În prezenţa poliţiştilor, şi-a insultat şi ameninţat sora şi a distrus un televizor, invocând faptul că mama lor ar fi iubit-o mai mult pe A.G.

După cum precizează A.G., o săptămână mai târziu sora sa a distrus un dulap şi un pat, scoţând resturile pe drumul din faţa casei, alături de mai multe haine. S-a dezbrăcat de toate hainele şi s-a urcat pe gard, făcând gesturi obscene şi înjurând. A.G. a chemat poliţia, dar sora sa tot nu s-a liniştit, atacându-l pe unul dintre poliţişti cu cuţitul. Oamenii legii au chemat la faţa locului un echipaj medical, moment în care femeia s-a baricadat în casă, înarmându-se cu o furcă. A putut fi imobilizată doar după ce poliţiştii au folosit un spray lacrimogen. A fost momentul în care A.G. s-a decis să ceară judecătorilor emiterea unui ordin de protecţie împotriva surorii sale.

Relaţiile date de poliţiştii rurali judecătorilor i-au convins pe aceştia că situaţia depăşea cadrul obişnuit al legii privind violenţa domestică. „Din probele administrate în cauză rezultă că pârâta pare că are nişte afecţiuni psihice, că este o persoană violentă atât verbal cât şi fizic cu reclamanta, iar aceasta din urmă este într-un real pericol din cauza acestui comportament”, au apreciat magistraţii. Ei au dispus emiterea unui ordin de protecţie pe un termen de 6 luni, interval în care M.G. nu va avea dreptul să se apropie la mai puţin de 50 de metri de sora sa şi nici să ia legătura cu aceasta. Decizia judecătorilor păşcăneni nu este definitivă, ea putând fi contestată în faţa Curţii de Apel. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii