Vremea caldă din Grecia îi atrage pe românii dornici de relaxare cu prețuri mici la mâncare și cazare

luni, 30 octombrie 2023, 14:09
2 MIN
 Vremea caldă din Grecia îi atrage pe românii dornici de relaxare cu prețuri mici la mâncare și cazare

Vremea caldă a transformat Grecia dintr-o destinație de vară într-una de vacanță pentru tot anul. Cu avionul sau cu mașina, turiștii vin și acum în stațiuni, deși teoretic sezonul s-a terminat.

Dar sunt zile frumoase, prețuri mai mici pentru mâncare și cazare, iar autoritățile elene se așteaptă ca încasările din turism să fie mai mari decât înaintea pandemiei de Covid.

În stațiunile din Grecia, turiștii stau la plajă și mănâncă la taverne. Vremea e încă bună, prețurile la cazare sunt mai mici, iar în nordul țării temperatura apei are 21 de grade Celsius.

Dan Adrian Drăgan, reprezentant forum Grecia: „Turiștii care vin sunt cei din țările nordice, germani, englezi, dar vedem că au început să vină foarte mulți români și foarte mulți bulgari. Pot să se bucure de gastronomia grecească, de priveliști, de natură, de plimbări cu barca dacă nu e vânt. Sunt locuri deschise, sunt cazări care au încălzire, pentru că nu sunt aceleași temperaturi ca vara."

Pe lângă stațiunile de la malul mării, unii români aleg și citybreak-urile pe cont propriu, în Salonic sau Atena. Alții vin în pelerinaje organizate de agenții de turism.

Cosmin Vasile, manager agenție de turism: „Următoarele grupuri pe care le avem vor pleca la începutul lunii noiembrie, atunci când plecam în pelerinaj la Sfântul Nectarie, insula Eghina, și în luna decembrie avem pregătit un astfel de program la Sfântul Spiridon în Corfu. Avem turiști care erau înscriși pe programele de Israel și acum au optat pentru un pelerinaj de toamnă în Grecia."

Oficialii eleni spun că anul acesta sezonul s-a prelungit până în noiembrie, chiar decembrie, iar hotelurile care sunt deschise tot anul au un număr mai mare de turiști.

Mai mult, pe SirilePROTV

Comentarii