anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Adio Facultatea de Textile! Numele ei va fi „Design Industrial şi Managementul Afacerilor”

GALERIE
facultatea de textile iasi
  • facultatea de textile iasi
- +

Facultatea de Textile-Pielărie şi Management Industrial de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) şi-a schimbat denumirea în Facultatea de Design Industrial şi Managementul Afacerilor. 

Solicitarea a fost înaintată de către conducerea TUIASI Ministerului Educaţiei Naţionale, organismul care a operat modificările legislative.„În cadrul Facultăţii de Textile-Pielărie şi Management Industrial s-a dezvoltat, de peste 60 de ani, un colectiv dedicat managementului şi administrării afacerilor. Astăzi, colegii noştri reprezintă un pol al educaţiei în managementul afacerilor, iar printre absolvenţii programelor universitare se numără leaderi sau acţionari ai marilor companii, reprezentanţi de marcă în diferitele sectoare economice din ţarăşi străinătate. În acest context, adăugarea explicită a acestor preocupări în denumirea facultăţii a devenit o cerinţă tot mai accentuată exprimată mai ales de absolvenţi. În plus, termenul de «textile» ascunde acum mult mai multe valenţe decât în trecut, facultatea dezvoltând direcţii de studiu didactic şi cercetare orientate spre design vestimentar, confecţii, echipamente, îmbrăcăminte smart etc. De aceea, consider atât inspirată, cât şi bine motivată noua denumire”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIASI.
 
Modificarea numelui este răspuns la faptul că cerinţele de pe piaţă au devenit altele, iar facultatea s-a adaptat la evoluţia tehnologică, explică decanul facultăţii, conf. univ. dr. ing. Mariana Ursache. „Am ţinut cont şi de necesitatea de a asigura o mai bună corelare a denumirii facultăţii cu situaţia şi tendinţele naţionale şi internaţionale, cu programele de studii pentru domeniile specifice şi sectoarele industriale cărora se adresează. Propunerea de schimbare a denumirii facultăţii este rezultatul unei succesiuni de activităţi, începând cu o serie de consultări cu firme relevante din domeniu în cadrul unor întâlniri organizate de facultate sau de către organizaţii partenere, discuţii individuale cu reprezentanţi din firme, consultarea de studii şi rapoarte privind evoluţia pieţei muncii”, a precizat decanul Facultăţii de Design Industrial şi Managementul Afacerilor. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum ar fi arătat Teatrul Naţional din Iaşi dacă era gândit la Valea Lupului?

Cosmin PAȘCA

Cum ar fi arătat Teatrul Naţional din Iaşi dacă era gândit la Valea Lupului?

Iaşul nu-şi va recăpăta nici în următorii patru sau 40 de ani „aerul” european dacă autorităţile locale se vor zgârci la preţul proiectelor şi vor îndepărta, dintr-un patriotism local prost înţeles (sau din motive de corupţie?) companii importante pe plan internaţional.

Filmuletul zilei

opinii

Patos ideologic

Codrin Liviu CUȚITARU

Patos ideologic

A apărut odată cu faţa vopsită în alb şi negru. Gestul constituia un mesaj postcolonialist. În dualitatea fizionomică se sugera dubla critică, dubla identitate a individului postmodern, coexistenţa culturilor - una a „colonizatorului” tradiţional şi cealaltă a „colonizatului” de odinioară. A fost acuzat de rasism, întrucât a implicat că bietul „colonizat” nu poate fi decât o persoană de culoare.

Eficienţa pieţelor financiare

Alin ANDRIEȘ

Eficienţa pieţelor financiare

De-a lungul timpului investitorii pe pieţele financiare au căutat să găsească o metodă de identificare a valorii reale a unui activ financiar care să le permită obţinerea unor profituri considerabile. 

Despre necesitatea unui nivel LAU1 în sistemul administrativ al României (I)

George ŢURCĂNAŞU

Despre necesitatea unui nivel LAU1 în sistemul administrativ al României (I)

Despre sistemul european statistic şi administrativ.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de portocaliul Dezaxinia? Iacătă-l cu ce se mai remarcă la slujbă!

Vă mai amintiţi de portocaliul Dezaxinia? Iacătă-l cu ce se mai remarcă la slujbă!

Apropo de focarul de covid din aceste zile care s-a oploşit pe la berourile chefereului ieşean, şi despre care nu mai contenesc bârfele, căci, poate nu ştiţi, oamenii de acolo chiar mor de plictiseală la serviciu, nu gluma, haideţi să vă spunem şi noi una haioasă pe astăzi, legat de parascovenie. 

Caricatura zilei

Indieni vânători de nemascați

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.