anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 07.08.2020

Advertorial

Despre activitatea senatorului USR Dan Lungu, pe scurt (P)

GALERIE
lungu
  • lungu
- +

Și la finalul acestei ultime sesiuni parlamentare, Dan Lungu, senator USR de Iași, își prezintă raportul de activitate actualizat. Acesta prezintă în detaliu care au fost, în ultimele șase luni, activitățile sale atât în Parlament, cât și în circumscripție - inițiativele legislative semnate, întrebările și interpelările adresate miniștrilor, cele mai importante întâlniri din timpul audiențelor săptămânale, întâlnirile de lucru și obiectivele atinse ale proiectelor pe care le-a derulat alături de echipa cabinetului său parlamentar din Iași.

Au continuat inițiativele de responsabilizare socială

Activitatea la nivel local a luat, și în timpul acestor luni, forma inițiativelor de responsabilizare socială, iar proiectele derulate au implicat și comunitatea ieșeană. Astfel, întâlnirilor din timpul audiențelor programate săptămânal la cabinet, li s-au alăturat și numeroasele activități desfășurate sub umbrela proiectului „Până hăt de carte!”, lansat în anul 2017. Continuând să sprijine cultura și educația în mediul rural ieșean, Dan Lungu, alături de echipa cabinetului, au donat cu ajutorul ieșenilor peste 15.000 de cărți în 32 de biblioteci comunale și școlare, centre de plasament și asociații.

În timpul pandemiei provocate de virusul COVID-19, întrucât în urma unei interpelări adresate Ministerului Educației și Cercetării a reieșit faptul că în satele din Iași există peste 11.000 de elevi care nu pot participa la lecțiile online din cauza lipsei resurselor, echipa „Până hăt de carte!” a lansat un apel public pentru a strânge dispozitive și a veni în sprijinul elevilor. Astfel, în cursul lunilor mai și iunie, echipa a strâns, cu ajutorul persoanelor fizice și companiilor IT ieșene, un total de 34 de dispozitive (18 laptopuri, 7 PC-uri, 6 tablete, 3 telefoane). Acestea au ajuns, cu ajutorul bibliotecarilor și învățătorilor, la elevi din comunele Cotnari, Grajduri, Ciortești, Ipatele, Andrieșeni, Schitu-Duca și Dolhești.

Demersurile pentru patrimoniu

În ceea ce privește patrimoniul local și național, Dan Lungu a trimis semnale de alarmă multiple și în aceste luni către instituțiile responsabile. Acestea s-au materializat în adrese, solicitări și interpelări adresate Ministrului Culturii. Unul dintre cele mai importante demersuri a vizat Conacul lui Grigore Ureche din comuna Ceplenița în cazul căruia, în urma unei vizite de lucru la fața locului, senatorul USR a adresat o interpelare Ministrului Culturii. În zilele imediat următoare, Liviu Brătescu, Secretar de Stat în Ministerul Culturii, s-a deplasat în comuna Ceplenița pentru a constata situația și ulterior a menționat că va stabili cu prioritate pașii necesari pentru a începe reabilitarea monumentului de patrimoniu.

Transparență și clarificarea problemelor de interes local ale cetățenilor

Una dintre activitățile constante ale cabinetului a fost, în ultimele luni, și lansarea demersurilor pentru comunicarea cât mai eficientă a informațiilor de interes public, precum trimiterea adreselor, petițiilor sau solicitărilor. Printre subiectele abordate s-au numărat transportul școlar al elevilor din satele ieșene, achizițiile de carte ale bibliotecilor comunale, programele pentru sprijinirea victimelor violenței domestice, protecția muncitorilor români din afara țării în vreme de criză, achiziționarea tabletelor pentru elevi în timpul desfășurării școlii online sau informarea în ceea ce privește calitatea apei potabile din comunele Iașului și, după caz, lipsa rețelelor de apă potabilă.

Activitatea ultimilor patru ani în cifre

În cursul ultimilor patru ani de mandat, Dan Lungu a semnat 96 de inițiative legislative și a inițiat 5 propuneri legislative pentru modificarea și completarea unor legi, în urma consultărilor și dezbaterilor cu reprezentanți ai sectorului cultural. Totodată, acesta a adresat 110 de întrebări miniștrilor de resort și a interpelat de 54 de ori miniștrii în legătură cu probleme din domeniul cultural, educațional sau cerând lămuriri și soluții pentru problemele cetățenilor întâlniți în timpul audiențelor săptămânale.

La nivel local, a trimis peste 120 de solicitări, adrese și petiții instituțiilor responsabile, în vederea transparenței cheltuirii banilor publici și pentru informarea promptă și completă a ieșenilor atât din municipiu, cât și din județ.

--
Raportul poate fi consultat integral aici.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Poli - foarte bună în culise, slabă pe teren!

Ovidiu MINEA

Poli - foarte bună în culise, slabă pe teren!

Cocoşată în continuare de datorii, fără surse de finanţare clare, cu foarte puţini jucători decenţi sub contract şi cu mulţi salariaţi care consumă degeaba banii clubului, Poli poate cădea oricând în abis dacă nu schimbă radical modul de lucru.

Filmuletul zilei

opinii

Aplicaţii injurioase

Codrin Liviu CUȚITARU

Aplicaţii injurioase

Maşina se supărase că recalcitrantul conducător auto nu-i respectase instrucţiunile şi a decis să-l ejecteze. Martorii incidentului povesteau că Etonel înjura de mama focului din copac, în timp ce vehiculul îi imputa ca un apucat: „Dobitocule, când spun să mergi la dreapta, păi să mergi la dreapta, tu-ţi iezii mă-ti de pamblicar!”

Despre activitatea bancară

Alin ANDRIEȘ

Despre activitatea bancară

În ultimul deceniu, atât în România, cât şi în alte ţări, băncile sunt printre cele mai blamate instituţii. Acestea sunt acuzate, de multe ori pe bună dreptate, că sunt interesate doar de obţinerea unui profit cât mai ridicat şi că profită de puterea de piaţă, dar mai ales că sunt lipsite de etică şi responsabilitate socială. 

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Florin CÎNTIC

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Cum trăim timpuri apăsătoare în care comandourile ideologice ale stângii impun, asemenea fasciştilor anilor 30, violenţă şi castrare pentru libertatea de expresie, e reconfortant să regăseşti, măcare insular, câte o voce critică şi nealiniată.

pulspulspuls

Politichie şi poveşti cu teancuri de coco ascunse printre panseluţe şi zarnacadele

Politichie şi poveşti cu teancuri de coco ascunse printre panseluţe şi zarnacadele

Ehehei, apăi, dragi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe, dacă tot a venit vremea dezvăluirilor din lumea cea ascunsă a manevrelor cu otorizaţii de milioane de coco din târg, haideţi să vă mai spunem niscai chestiuni mai vechi, ţinute la beci până acuma, ca să capete buchet şi arome specifice, ştiţi voi de care. 

Caricatura zilei

Guma

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.