Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

sambata, 02.03.2024

Erasmus la Iaşi: 26 de proiecte şi 1,3 milioane euro. Ce școli au câștigat zeci de mii de euro

GALERIE
proiecte erasmus
  • proiecte erasmus
- +

26 de proiecte Erasmus în valoare de peste 1,3 milioane de euro au fost aprobate pentru judeţul Iaşi

Proiectele aprobate sunt de mobilitate în educaţie, formare profesională VET şi educaţia adulţilor. Astfel, dintre cele 453 de proiecte pentru educaţie şcolară depuse la nivel naţional, doar 150 au fost aprobate, iar 19 sunt din Iaşi. Pentru educaţia adulţilor au fost depuse, la nivel naţional, 74 de candidaturi, 42 au fost aprobate, iar unul dintre acestea este în Iaşi, iar la formare profesională au fost depuse 311 de candidaturi la nivel naţional, dintre acestea 150 au fost aprobate,  6 fiind din Iaşi. „Aceste reuşite se adaugă celor obţinute constant în anii precedenţi, contribuind la realizarea obiectivelor departamentului proiecte educaţionale al ISJ Iaşi: asigurarea de consiliere unităţilor şcolare în domeniul realizării şi implementării proiectelor europene cu accent pe stimularea şcolilor din medii defavorizate, încurajarea cadrelor didactice să participe la mobilităţi de formare profesională, focalizarea demersurilor educaţionale pe dezvoltarea competenţelor cheie la elevi” a menţionat inspectorul şcolar general Genoveva Farcaş. Programul Erasmus^ permite profesorilor participarea la activităţi de perfecţionare şi de dezvoltare a abilităţilor în ţări partenere, iar proiectele VET oferă oportunităţi pentru elevii din învăţământul vocaţional, inclusiv din şcolile profesionale, dar şi de la profilul Matematică - Informatică, să se dezvolte profesional şi să dobândească experienţă la locul de muncă. Cele 26 de proiecte au fost obţinute atât de şcoli din municipiul Iaşi, dar şi din şcoli din Paşcani şi Târgu Frumos sau din mediul rural.

Printre cele mai consistente finanţări, la categoria Educaţie şcolară, sunt proiectele „Incluziunea educaţională şi socială a elevilor cu dizabilităţi”, realizat de Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu”, în valoare de peste 35.000 de euro, „Harnessing Opportunities and Potential for an European School” al Şcolii Gimnaziale Speciale „Constantin Păunescu”, în valoare de peste 38.000 de euro, „Adu starea de bine în sala de clasă” de la Şcoala „Titu Maiorescu”, în valoare de peste 40.000 de euro, sau proiectul „Toţi pentru şcoală - O şcoală pentru toţi” al Şcolii Gimnaziale Poieni din Schitu Duca, în valoare de peste 38.000 de euro. În total, la această categorie, proiectele însumnează peste 537.000 de euro. La categoria VET, finanţările sunt chiar mai generoase, dintre cele şase proiecte finanţate, patru fiind cu o finanţare de peste 100.000 de euro. Astfel, „Dezvoltarea competenţelor prin mobilităţi transnaţionale” de la Şcoala Postliceală FEG beneficiază de o finanţare de peste 181.000 de euro, iar la proiectul realizat de Colegiul de Căi Ferate „Unirea” finanţarea este de peste 145.000 de euro. Proiecte de peste 100.000 de euro sunt aprobate şi la Liceul Tehnologic Economic de Turism şi la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”. Proiectul destinat educării adulţilor, realizat de CJRAE Iaşi, are o finanţare de aproape 14.000 de euro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tehnologia şi hoţia

Nicolae GRECU

Tehnologia şi hoţia

Pe lângă fapul că sistemele VAR sunt la început de drum şi disponibile la progres, ai noştri manageri de la FRF şi-au furat căciulile preferând softuri ieftine şi proaste.

opinii

Împăratul e (din nou) gol!

Lucian LEUȘTEAN

Împăratul e (din nou) gol!

I se spune Dumnezeu. Sau Împăratul. Nu acceptă să fie contrazis. I se pare că e de neînlocuit. Deși e în prag de pensie, vrea al treilea mandat la conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Se laudă continuu cu marile lui realizări. Tocmai i s-a tipărit o carte de 300 de pagini în cadrul căreia ne explică cele 80 de cazuri în care ne-a făcut un mare bine. Nu a existat nicio situație, evident, în care să fi greșit. Nu a călcat strâmb niciodată vreme de opt ani. Nici nu prea îl merităm, la cât de bun e. Cine îl critică nu e doar un ingrat, ci chiar un potențial infractor. Pentru că el e Legea, e singurul care o înțelege și o explică neofiților, adică nouă, tuturor celorlalți. E Tudorel Toader.

Spaţiul sacru (2)

arh. Ionel OANCEA

Spaţiul sacru (2)

Pentru a răspunde la întrebarea „în ce măsură utilizarea unui nou material de construcţie în arhitectura bisericilor poate duce la viziuni înnoitoare fără ca procesul să producă discontinutăţi în tradiţia spaţiului sacru”, îmi pare relevantă povestea bisericii de lemn din Albac, satul martirului Horia, el însuşi meşter în construirea bisericilor de lemn. 

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

Alexandru CĂLINESCU

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

E drept că cele două partide, dar mai ales PSD-ul, au datorii mari faţă de Iohannis: le-a înlesnit (ce zic: le-a năşit) alianţa şi a facilitat instalarea PSD-ului în poziţie de forţă. După ce că au un bilanţ jalnic, cele două mandate ale lui Iohannis ne aruncă înapoi, în vremurile partidului unic. Dar cine putea bănui, în 2014, ce voia să însemne, pentru Iohannis, o guvernare „pas cu pas”?

pulspulspuls

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

E uichend azi, atunci fără politichie, aşa cum am stabilit! ca să ne tihnească, şi să mai şi râdem olecuţă, nu numai să ne încruntăm, nu-i aşa. Iar pe azi, dacă tot a început şi primăvara calendaristică, am zis să facem şi noi aicea o ediţie tematică: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţii. Deci, să începem!

Caricatura zilei

Mărțișor

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri