Erasmus la Iaşi: 26 de proiecte şi 1,3 milioane euro. Ce școli au câștigat zeci de mii de euro
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Erasmus la Iaşi: 26 de proiecte şi 1,3 milioane euro. Ce școli au câștigat zeci de mii de euro

GALERIE
proiecte erasmus
  • proiecte erasmus
- +

26 de proiecte Erasmus în valoare de peste 1,3 milioane de euro au fost aprobate pentru judeţul Iaşi

Proiectele aprobate sunt de mobilitate în educaţie, formare profesională VET şi educaţia adulţilor. Astfel, dintre cele 453 de proiecte pentru educaţie şcolară depuse la nivel naţional, doar 150 au fost aprobate, iar 19 sunt din Iaşi. Pentru educaţia adulţilor au fost depuse, la nivel naţional, 74 de candidaturi, 42 au fost aprobate, iar unul dintre acestea este în Iaşi, iar la formare profesională au fost depuse 311 de candidaturi la nivel naţional, dintre acestea 150 au fost aprobate,  6 fiind din Iaşi. „Aceste reuşite se adaugă celor obţinute constant în anii precedenţi, contribuind la realizarea obiectivelor departamentului proiecte educaţionale al ISJ Iaşi: asigurarea de consiliere unităţilor şcolare în domeniul realizării şi implementării proiectelor europene cu accent pe stimularea şcolilor din medii defavorizate, încurajarea cadrelor didactice să participe la mobilităţi de formare profesională, focalizarea demersurilor educaţionale pe dezvoltarea competenţelor cheie la elevi” a menţionat inspectorul şcolar general Genoveva Farcaş. Programul Erasmus^ permite profesorilor participarea la activităţi de perfecţionare şi de dezvoltare a abilităţilor în ţări partenere, iar proiectele VET oferă oportunităţi pentru elevii din învăţământul vocaţional, inclusiv din şcolile profesionale, dar şi de la profilul Matematică - Informatică, să se dezvolte profesional şi să dobândească experienţă la locul de muncă. Cele 26 de proiecte au fost obţinute atât de şcoli din municipiul Iaşi, dar şi din şcoli din Paşcani şi Târgu Frumos sau din mediul rural.

Printre cele mai consistente finanţări, la categoria Educaţie şcolară, sunt proiectele „Incluziunea educaţională şi socială a elevilor cu dizabilităţi”, realizat de Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu”, în valoare de peste 35.000 de euro, „Harnessing Opportunities and Potential for an European School” al Şcolii Gimnaziale Speciale „Constantin Păunescu”, în valoare de peste 38.000 de euro, „Adu starea de bine în sala de clasă” de la Şcoala „Titu Maiorescu”, în valoare de peste 40.000 de euro, sau proiectul „Toţi pentru şcoală - O şcoală pentru toţi” al Şcolii Gimnaziale Poieni din Schitu Duca, în valoare de peste 38.000 de euro. În total, la această categorie, proiectele însumnează peste 537.000 de euro. La categoria VET, finanţările sunt chiar mai generoase, dintre cele şase proiecte finanţate, patru fiind cu o finanţare de peste 100.000 de euro. Astfel, „Dezvoltarea competenţelor prin mobilităţi transnaţionale” de la Şcoala Postliceală FEG beneficiază de o finanţare de peste 181.000 de euro, iar la proiectul realizat de Colegiul de Căi Ferate „Unirea” finanţarea este de peste 145.000 de euro. Proiecte de peste 100.000 de euro sunt aprobate şi la Liceul Tehnologic Economic de Turism şi la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”. Proiectul destinat educării adulţilor, realizat de CJRAE Iaşi, are o finanţare de aproape 14.000 de euro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.