anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Erasmus la Iaşi: 26 de proiecte şi 1,3 milioane euro. Ce școli au câștigat zeci de mii de euro

GALERIE
proiecte erasmus
 • proiecte erasmus
- +

26 de proiecte Erasmus în valoare de peste 1,3 milioane de euro au fost aprobate pentru judeţul Iaşi

Proiectele aprobate sunt de mobilitate în educaţie, formare profesională VET şi educaţia adulţilor. Astfel, dintre cele 453 de proiecte pentru educaţie şcolară depuse la nivel naţional, doar 150 au fost aprobate, iar 19 sunt din Iaşi. Pentru educaţia adulţilor au fost depuse, la nivel naţional, 74 de candidaturi, 42 au fost aprobate, iar unul dintre acestea este în Iaşi, iar la formare profesională au fost depuse 311 de candidaturi la nivel naţional, dintre acestea 150 au fost aprobate,  6 fiind din Iaşi. „Aceste reuşite se adaugă celor obţinute constant în anii precedenţi, contribuind la realizarea obiectivelor departamentului proiecte educaţionale al ISJ Iaşi: asigurarea de consiliere unităţilor şcolare în domeniul realizării şi implementării proiectelor europene cu accent pe stimularea şcolilor din medii defavorizate, încurajarea cadrelor didactice să participe la mobilităţi de formare profesională, focalizarea demersurilor educaţionale pe dezvoltarea competenţelor cheie la elevi” a menţionat inspectorul şcolar general Genoveva Farcaş. Programul Erasmus^ permite profesorilor participarea la activităţi de perfecţionare şi de dezvoltare a abilităţilor în ţări partenere, iar proiectele VET oferă oportunităţi pentru elevii din învăţământul vocaţional, inclusiv din şcolile profesionale, dar şi de la profilul Matematică - Informatică, să se dezvolte profesional şi să dobândească experienţă la locul de muncă. Cele 26 de proiecte au fost obţinute atât de şcoli din municipiul Iaşi, dar şi din şcoli din Paşcani şi Târgu Frumos sau din mediul rural.

Printre cele mai consistente finanţări, la categoria Educaţie şcolară, sunt proiectele „Incluziunea educaţională şi socială a elevilor cu dizabilităţi”, realizat de Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu”, în valoare de peste 35.000 de euro, „Harnessing Opportunities and Potential for an European School” al Şcolii Gimnaziale Speciale „Constantin Păunescu”, în valoare de peste 38.000 de euro, „Adu starea de bine în sala de clasă” de la Şcoala „Titu Maiorescu”, în valoare de peste 40.000 de euro, sau proiectul „Toţi pentru şcoală - O şcoală pentru toţi” al Şcolii Gimnaziale Poieni din Schitu Duca, în valoare de peste 38.000 de euro. În total, la această categorie, proiectele însumnează peste 537.000 de euro. La categoria VET, finanţările sunt chiar mai generoase, dintre cele şase proiecte finanţate, patru fiind cu o finanţare de peste 100.000 de euro. Astfel, „Dezvoltarea competenţelor prin mobilităţi transnaţionale” de la Şcoala Postliceală FEG beneficiază de o finanţare de peste 181.000 de euro, iar la proiectul realizat de Colegiul de Căi Ferate „Unirea” finanţarea este de peste 145.000 de euro. Proiecte de peste 100.000 de euro sunt aprobate şi la Liceul Tehnologic Economic de Turism şi la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”. Proiectul destinat educării adulţilor, realizat de CJRAE Iaşi, are o finanţare de aproape 14.000 de euro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.