Încep lucrările la „Drumul lui Kim Ir Sen“ de la Iaşi. Povestea acestuia e fabuloasă

Este vorba de şoseaua spre Ungheni, drum nelucrat de 40 de ani.

luni, 22 iunie 2020, 01:50
2 MIN
 Încep lucrările la „Drumul lui Kim Ir Sen“ de la Iaşi. Povestea acestuia e fabuloasă

La a doua încercare, administraţia judeţului a reuşit să atribuie contractul de modernizare a 6,4 km din DJ 249A, respectiv a sectorului Mânzăteşti-Ungheni. Potrivit anunţului făcut la Consiliul Judeţean, proiectul prevede lărgirea platformei drumului la opt metri, realizarea a două benzi de circulaţie a câte trei metri fiecare, două benzi de încadrare şi acostamente. 

De asemenea, structura drumului va fi refăcută în totalitate, după ce timp de 40 de ani nu s-a mai făcut nicio intervenţie la acest drum. Straturile de carosabil existente vor fi decapate până la o adâncime de 20 cm. Contractul de modernizare şi reabilitare a porţiunii de drum a fost încheiat ieri cu firma ieşeană Ted Construct. Finanţarea de 15 milioane de lei este inclusă în proiectul „Creşterea accesibilităţii transfrontaliere prin modernizarea infrastructurii de interes local din judeţul Iaşi, România, şi raionul Sângerei, Republica Moldova“.

Câştigătorul licitaţiei va avea la dispoziţie 15 luni pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor. Dincolo de Prut, beneficiar al proiectului este Consiliul Raional Sângerei, unde, de asemenea, va fi refăcut un segment de drum, între localităţile Bobletici şi Drujba (raionul Ungheni). Ziarul nostru a scris în mai multe rânduri despre starea deplorabilă a carosabilului turnat în grabă în anii ’80, ca să se vadă frumos – povestesc cei din partea locului trecuţi de o vârstă – din trenul cu care călătorea dictatorul nord-coreean Kim Ir Sen spre Bucureşti, dictatorul nord-coreean ştiindu-se că avea o mare frică de avion, el venind în România, dar şi în oricare altă vizită externă, numai cu trenul, chiar dacă asta putea însemna uneori să meargă şi o săptămână.

Comentarii