Lectorul înlocuit de băiatul rectorului Toader se delimitează de scrisoarea anonimă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 05.12.2020

Lectorul înlocuit de băiatul rectorului Toader se delimitează de scrisoarea anonimă

GALERIE
toader si fiul
  • toader si fiul
- +

„Ziarul de Iaşi” a luat legătura cu lect.dr. Luiza Cristina Gavrilescu, cadrul didactic care a gestionat cursul de Drept Civil la Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, curs care urmează să fie preluat de Alexandru Toader, fiul rectorului UAIC, Tudorel Toader.

Aceasta precizează că nu a fost obligată să facă un pas în spate de la disciplina respectivă, ci urmează să se specializeze în domeniul doctoratului şi să predea un curs la modulul de master Drept al afacerilor, în vederea îndeplinirii condiţiilor pentru promovarea ulterioară pe postul de conferenţiar.

Precizările cadrului didactic vin în contextul în care, pe adresa redacţiei a venit o scrisoare semnată de mai multe cadre didactice de la Facultatea de Drept care nu au vrut să îşi facă publică identitatea, şi care acuzau faptul că Alexandru Toader nu este pregătit să gestioneze cursul respectiv, fiind unul dintre cele mai importante în pregătirea tinerilor avocaţi, neavând experienţa necesară, şi că lect.dr. Luiza Cristina Gavrilescu ar fi fost îndepărtată de pe postul respectiv.

„Într-adevăr, am primit delegaţie în vederea susţinerii activităţii de predare a acestei materii, «Drept civil Partea Generală. Persoanele», începând cu anul universitar 2006-2007. În toată aceasta perioadă de 14 ani am îndeplinit toate cerinţele specifice exigenţelor didactice şi de cercetare, respectiv publicare de cursuri, fişe de sinteze, culegeri de practică judiciară, articole, am participat la conferinţe şi am susţinut cursuri de formare şi perfecţionare profesională a practicienilor. Cred cu tărie că tinereţea mea şi a colegilor mei de catedră şi din conducerea facultăţii nu trebuie privită ca pe un handicap, ci dimpotrivă, ca un atu ce trebuie valorificat şi apărat cu mândrie, fără ca prin asta să aducem vreo ofensă senectuţii”, a precizat lect.dr. Luiza Cristina Gavrilescu.

Aceasta a ţinut să precizeze că nu se consideră dezavantajată în vreun fel de această decizie şi că nu este de acord cu semnatarii scrisorii anonime.

„Mă surprinde iniţiativa unor aşa-zişi binevoitori de a-mi lua apărarea fără ştirea mea şi fără a mă consulta. Consider că această atitudine este una complet nejustificată şi mă delimitez de orice legătură cu acea depeşă pe care nici nu am văzut-o”, a punctat lect.dr. Luiza Cristina Gavrilescu.

Conform informaţiilor obţinute suplimentar de „Ziarul de Iaşi”, Alexandru Toader a predat seminariile la cursul de Drept Civil mai mulţi ani, acesta fiind argumentul principal adus de conducerea facultăţii atunci când s-a luat decizia încredinţării de anul viitor a acestui curs în întregime către fiul rectorului Tudorel Toader, prin delegare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Oaze de stabilitate

Nicolae GRECU

Oaze de stabilitate

Echipele româneşti n-au nevoie de antrenori din divizia a enşpea spaniolă sau de expiraţi din alte vremuri pentru a reuşi.

Filmuletul zilei

opinii

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Eugen MUNTEANU

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Întrerup seria foiletoanelor despre începuturile tradiţiei biblice româneşti, împins de durere şi indignare faţă de comportamentul incalificabil al cetăţeanului Teodosie Petrescu, Arhiepiscop de Tomis şi membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Pacient al spitalului numit „lume”

pr. Constantin STURZU

Pacient al spitalului numit „lume”

Căutând să pun în ordine textele scrise de-a lungul timpului, texte pe care le grupez în viitoare volume tematice, am dat peste un interviu acordat acum patru ani lui Gabriel Andronache - unul dintre cei mai talentaţi scriitori pe care-i cunosc. Întrucât unele dintre gândurile mele de atunci sunt de cea mai strictă actualitate, le reiau şi în rubrica mea săptămânală, cu o minimă adaptare şi cu intertitluri în loc de întrebări. Sunt patru teme diferite, însă au un acelaşi subiect: omul şi dorul său de Cerul văzut printr-o fereastră de „spital”.

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

Alex VASILIU

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

În preajma zilei naţionale a României, când se mai discută despre patriotism, trebuie evocată personalitatea dirijorului, profesorului, organizatorului de instituţii şi evenimente muzicale Antonin Ciolan. Mai ales astăzi, când s-au adunat exact cinci decenii de la dispariţia sa.

pulspulspuls

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce făcea premarele Mihai Chirica după prezentările PNRR şi a traseelor de autostradă din zona Moldovei de către liderii şi miniştrii PNL, stimaţi telespectatori? 

Caricatura zilei

Moș (G)Ene

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.