Lectorul înlocuit de băiatul rectorului Toader se delimitează de scrisoarea anonimă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 26.09.2021

Lectorul înlocuit de băiatul rectorului Toader se delimitează de scrisoarea anonimă

GALERIE
toader si fiul
  • toader si fiul
- +

„Ziarul de Iaşi” a luat legătura cu lect.dr. Luiza Cristina Gavrilescu, cadrul didactic care a gestionat cursul de Drept Civil la Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, curs care urmează să fie preluat de Alexandru Toader, fiul rectorului UAIC, Tudorel Toader.

Aceasta precizează că nu a fost obligată să facă un pas în spate de la disciplina respectivă, ci urmează să se specializeze în domeniul doctoratului şi să predea un curs la modulul de master Drept al afacerilor, în vederea îndeplinirii condiţiilor pentru promovarea ulterioară pe postul de conferenţiar.

Precizările cadrului didactic vin în contextul în care, pe adresa redacţiei a venit o scrisoare semnată de mai multe cadre didactice de la Facultatea de Drept care nu au vrut să îşi facă publică identitatea, şi care acuzau faptul că Alexandru Toader nu este pregătit să gestioneze cursul respectiv, fiind unul dintre cele mai importante în pregătirea tinerilor avocaţi, neavând experienţa necesară, şi că lect.dr. Luiza Cristina Gavrilescu ar fi fost îndepărtată de pe postul respectiv.

„Într-adevăr, am primit delegaţie în vederea susţinerii activităţii de predare a acestei materii, «Drept civil Partea Generală. Persoanele», începând cu anul universitar 2006-2007. În toată aceasta perioadă de 14 ani am îndeplinit toate cerinţele specifice exigenţelor didactice şi de cercetare, respectiv publicare de cursuri, fişe de sinteze, culegeri de practică judiciară, articole, am participat la conferinţe şi am susţinut cursuri de formare şi perfecţionare profesională a practicienilor. Cred cu tărie că tinereţea mea şi a colegilor mei de catedră şi din conducerea facultăţii nu trebuie privită ca pe un handicap, ci dimpotrivă, ca un atu ce trebuie valorificat şi apărat cu mândrie, fără ca prin asta să aducem vreo ofensă senectuţii”, a precizat lect.dr. Luiza Cristina Gavrilescu.

Aceasta a ţinut să precizeze că nu se consideră dezavantajată în vreun fel de această decizie şi că nu este de acord cu semnatarii scrisorii anonime.

„Mă surprinde iniţiativa unor aşa-zişi binevoitori de a-mi lua apărarea fără ştirea mea şi fără a mă consulta. Consider că această atitudine este una complet nejustificată şi mă delimitez de orice legătură cu acea depeşă pe care nici nu am văzut-o”, a punctat lect.dr. Luiza Cristina Gavrilescu.

Conform informaţiilor obţinute suplimentar de „Ziarul de Iaşi”, Alexandru Toader a predat seminariile la cursul de Drept Civil mai mulţi ani, acesta fiind argumentul principal adus de conducerea facultăţii atunci când s-a luat decizia încredinţării de anul viitor a acestui curs în întregime către fiul rectorului Tudorel Toader, prin delegare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Nicolae GRECU

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Competiţia KO are farmecul ei, dar cu rezerve aduse de pe alte coclauri ori tineri crescuţi prin rizibilul „mentoring” e greu să te baţi chiar şi cu Văsălie de la Baia Mare.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

pr. Constantin STURZU

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

Kim Ung-Yong, supranumit "copilul-minune" şi "omul cu cel mai ridicat coeficient de inteligenţă de pe pământ", fost cercetător la NASA, a ales să se retragă, încă tânăr fiind, în ţara sa natală, Coreea de Sud, la o facultate din provincie, ca profesor. 

La plimbare pe axa culturală (1)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (1)

Dacă parcurgi Iaşul de la Palatul Culturii până la ultimul rond al bulevardului Carol, intrat definitiv în memoria colectivă cu numele de Copou, oricât nerv critic ar avea cineva din partea locului sau de oriunde, trebuie să recunoască, să accepte, să admire personalitatea, duhul specific, farmecul oraşului. Axa aceasta nu este perfectă. În urbanism, indiferent unde în lume, nu există perfecţiune. Dar este vie, variată, dinamică. Este o poveste care se lipeşte de sufletul iubitor de oraş. Dacă reuşim să întregim povestea, să-i adâncim semnificaţiile, ea poate deveni un spaţiu cultural cu forţă de seducţie universală.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.