Oraşul Sibiu intră în carantină începând de luni pentru două săptămâni
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Oraşul Sibiu intră în carantină începând de luni pentru două săptămâni

GALERIE
Sibiu-640x400
  • Sibiu-640x400
- +

Oraşul Sibiu şi localităţile Şelimbăr, Tălmaciu şi Cisnădie intră în carantină începând de luni pentru două săptămâni, iar mall-urile magazinele, altele decât cele care vând produse esenţiale, mancare pentru animale şi farmacii, vor fi închise în weekend, a anunţat vineri secretarul de stat Raed Arafat.

”În urma discuţiilor care au avut loc inclusiv cu CJSU, s-a ajuns la următoarele concluzii şi măsuri suplimentare: instituirea măsurii de carantinare a municipiului Sibiu,la unl oc cu localitatea Şelimbăr şi cartierul Arhitecţilor, măsura de carantinare a localităţii Tălmaciu şi măsura de carantinare a localităţii Cisnădie, începând cu ziua de luni", a declarat Arafat.

O excepţie va fi că, începând acest weekend şi în fiecare weekend după asta vor fi închise magazinele şi mall-urile, cu expceţia magazinelor cu materiale esenţiale, pentru animale, şi a farmaciilor.

”Suplimentar vom avea măsuri pe durata week-endului şi anume închiderea mallurilor şi magazinelor, cu excepţia celor cu produse esenţiale. Iar această măsură se aplică de sâmbătă. Restul de luni. Magazinele se vor închide de la ora 20.00. Magazinele pot avea maxim o persoană la 8 metri pătraţi, respectând toate regulile de sănătate publică stabilite prin ordinele la nivelul MS. Iar între orele 10.00 şi 13.00 procurarea de alimente va fi rezervată persoanelor peste 65 de ani”, a declarat Arafat.

El a precizat că pentru ieşire pe durata perioadei de carantină există excepţii care vor fi anunţate şi care sunt permise, cum ar fi activitatea profesională, asistenţa medicală ce nu poate fi amânată, cumpărarea alimentelor.

”Asta se va face pe baza de declaraţie pe propria răspundere”, a adăugat secretarul de stat.

În ceea ce priveşte activitatea religioasă, aceasta se vor desfăşura în spaţii deschise pe perioada de carantină.

”La finalul celor 14 zile de carantină se va face o nouă evaluare a situaţiei. Rugămintea noastră către populaţie e colaborarea şi înţelegerea necesităţii acestor măsuri”, a conchis Raed Arafat.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a fost multă vreme tabu ipoteza că virusul care a provocat COVID-19 ar fi scăpat din Laboratorul din Wuhan?

Alexandru LĂZESCU

De ce a fost multă vreme tabu ipoteza că virusul care a provocat COVID-19 ar fi scăpat din Laboratorul din Wuhan?

Procedeele, dezvăluite recent, prin care a fost discreditată timp de aproape un an şi jumătate o teorie de bun simţ, aceea că virusul care a provocat pandemia ar fi putut proveni de la Laboratorul de Virusologie din Wuhan, ilustrează corupţia din domenii ştiinţifice cu mare miză financiară şi maniera în care „ştiinţa” a fost politizată.

Filmuletul zilei

opinii

Câte ceva despre parabole

Nichita DANILOV

Câte ceva despre parabole

Am trăit într-o lume parabolică. Într-o comunitate închisă. Prizoniera propriilor dogme. O lume în care predomina elementul religios. Am trăit într-o lume în care Evul Mediu era la el acasă. Dogmele şi cutumele unei astfel de lumi mi s-au imprimat adânc în suflet, încă din fragedă copilărie.

Sociologia teatrală şi critica vie

Dana ȚABREA

Sociologia teatrală şi critica vie

Două chestiuni din volumul al doilea de Teatru în diorame, semnat de Miruna Runcan, oglindind perioada comunistă dintre anii 1965 şi 1977, care reprezintă, în opinia autoarei, intervalul cel mai suportabil existenţial şi de efervescenţă teatrală din zbuciumata istorie a comunismului românesc, merită să fie supuse atenţiei: investigaţia sociologică asupra teatrului a lui Pavel Câmpeanu în contextul în care facultăţile şi institutele de cercetare sociologică fuseseră închise şi dezbaterea cu privire la actul critic.

O scrisoare din RFG

Michael ASTNER

O scrisoare din RFG

Prin aprilie, la Amnaş fiind, am găsit într-un dulap o scrisoare veche primită de ai mei de la soţia unuia dintre fraţii lui tata, scrisoare scrisă şi trimisă după ce fuseseră în vizită în România. Pe cât de banală pare, pe tot atât de interesantă este totuşi această relativ scurtă misivă venită din Republica Federală Germania, deci din Germania de Vest. Iat-o:

pulspulspuls

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

Caricatura zilei

Răposat reclamant

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.