Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

TEROARE! Unul dintre câinii Amstaff, adus înapoi după atac. Poarta stă larg deschisă

GALERIE
Caini agresivi Albu
  • Caini agresivi Albu
- +

Ieşenii de pe strada câinilor agresivi, speriaţi iar de moarte: proprietara a adus un Amstaff de la Padoc înapoi acasă şi stă cu poarta larg deschisă. „Trebuie să ia aer“, le spune ea vecinilor. Aceştia fac apel la primar să îi scape de teroare, niciunul dintre ei nemaitrecând pe acea stradă, chiar dacă ocolesc sute de metri. „Uitaţi-vă: e amiază şi poarta e larg deschisă. E o chestiune de timp până la altă tragedie“, spune un vecin. „Doamna ne înjură dacă îi atragem atenţia“, spune un altul. Directoarea Padocului spune că a înapoiat câinele proprietarei deoarece ar fi bolnav.

Silvia Albu, ieşeanca în vârstă de 60 de ani care deţine trei câini Amstaff, a luat acasă unul dintre exemplarele transportate la Pa­docul din Tomeşti după incidentul de acum două săptămâni. Ieşenii de pe strada Fundac Tănăsescu, acolo unde trei oameni au fost atacaţi de doi câini Amstaff, sunt speriaţi şi intenţionează să ceară sprijinul Primăriei Iaşi. Oamenii au povestit pentru „Ziarul de Iaşi“ că, din 2015, de când cei trei câini au fost aduşi în casa de pe strada Fundac Tănăsescu, nu mai au linişte.

„Au atacat de foarte multe ori oamenii de pe stradă. Femeia are mai multe dosare penale pentru astfel de fapte. Cum este posibil să o lase să ia câinele acasă când se ştie ce s-a întâmplat acum două săptămâni. Mie îmi este frică pentru soţia şi copilul meu“, a arătat un vecin al familiei Albu.

Câinele, ridicat ieri

Unul dintre cei trei câini Amstaff ai Silviei Albu a fost preluat de ieşeancă de la Padocul Tomeşti ieri, 26 ianuarie, în jurul prânzului. Vecinii proprietarei au sunat la „Ziarul de Iaşi“ speriaţi că oricând pe strada Fundac Tă­năsescu se poate petrece o tra­gedie, având în vedere comportamentul agresiv al câinilor Am­staff.

„S-au depus reclamaţii peste reclamaţii, câinii au atacat şi muşcat trei oameni numai acum două săptămâni. În urmă cu mai mult timp, o altă vecină de aici a făcut plângere la Poliţie pentru că animalele i-au atacat copilul. Uitaţi-vă şi dumneavoastră: este amiază şi poarta de la curte este larg deschisă. Doamna este de părere că cei trei câini trebuie să iasă afară, să se plimbe, să ia aer, şi le dă drumul afară. Eu înţeleg iubirea pentru animale, dar, în cazul acesta, viaţa noastră, a vecinilor, este în pericol. Este o chestiune de timp până când se poate întâmpla o altă tragedie“, a punctat Dorin Leonte, un ieşean care locuieşte în apropiere de casa Silviei Albu.

O altă vecină a familiei Albu a precizat că cele trei exemplare i-au distrus un perete.

„De când au venit câinii aici, nu avem linişte, pentru că se izbesc în perete şi-l distrug. Odată au început să hămăie la un geam şi să fie foarte agresivi, moment în care soţul meu s-a speriat foarte tare, el fiind bolnav la pat. Discuţiile cu proprietara câinilor şi cu fiica ei nu au niciun sens. Doamna ne înjură şi ne vorbeşte foarte urât dacă îi atragem atenţia în legă­tură cu comportamentul animalelor“, a spus femeia.

Bărbatul muşcat în zona organelor genitale, vecin şi el cu familia Albu, a precizat pentru „Ziarul de Iaşi“ că încă se află în convalescenţă după incidentul nefericit.

„Zona res­pec­tivă încă mă doare, mai sângerează uşor, mă mai deranjează. Până anul acesta, pe mine nu m-au mai atacat, dar au fost agresivi cu alţi oameni“, a arătat victima.

Potrivit relatărilor celor trei ieşeni, pe strada pe care locuieşte Silvia Albu, oamenii se tem să treacă tocmai din cauza celor trei exemplare de Amstaff. Vecinii preferă să înconjoare zona ca să nu se expună riscurilor. Tânăra de 21 de ani care a fost atacată prima de cei doi câini ar fi o studentă care locuieşte cu chirie într-un bloc din apropiere şi care nu ştia de pericolul de pe strada Fundac Tănăsescu.

„Proprietara râdea cu gura până la urechi“

„Noi acum o să-i cerem ajutor primarului Chirica, pentru că nu mai avem altă soluţie. Nu se poate ca de ochii televiziunilor să fie luat câinele din casă şi dus la Padoc, iar acum să fie adus acasă de către proprietară, care râdea cu gura până la urechi când a coborât din taxi cu tot cu câine“, au conchis vecinii familiei Albu.

Potrivit conducerii Padocului Tomeşti, exemplarul pe care Silvia Albu l-a luat acasă este o femelă bolnavă, care nu ar fi fost implicată în incidentul de pe 14 ianuarie.

„Căţeluşa a fost revendicată de stăpână, şi i-am încredinţat-o pentru că doamna este proprietara animalului. În plus, animalul este bătrân şi are scrisoare medicală potrivit căreia suferă de metastaze canceroase“, a declarat Anca Tărăboanţă, directoarea padocului.

Întrebată dacă re­prezentanţii Poliţiei Iaşi au fost anunţaţi că Silvia Albu şi-a revendicat unul dintre câini, şefa Padocului Tomeşti a replicat că oamenii legii „probabil ştiu“ de iniţiativa proprie­tarei. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Iaşi, Silvia Albu ar fi fost nevoită să ceară acceptul anchetatorilor pentru preluarea câinelui de la Padoc doar dacă exemplarul ar fi fost implicat în incidentul de acum două săptămâni. Acest lucru nu a fost însă dovedit de imaginile preluate, imagini în care, cel puţin în cazul concret de acum două săp­tămâni, au fost implicaţi ceilalţi câini ai ei.

VEDEȚI ȘI:

VIDEO: Șocant! Doi câini Amstaff cu o forță incredibilă i-au sfâșiat pe trei ieșeni

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri