Timiş: UDMR susţine candidatul PSD-PNL la CJ şi candidatul ADU la Primărie

marți, 23 aprilie 2024, 19:03
1 MIN
 Timiş: UDMR susţine candidatul PSD-PNL la CJ şi candidatul ADU la Primărie

UDMR Timiş a anunţat, marţi, că îl va susţine pe Alfred Simonis, candidatul PSD-PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş şi că va avea propria listă de cadidaţi la Consiliul Judeţean, în timp ce, la nivel de municipiu, UDMR face parte din Alianţa Timişoara Unită, alături de USR, PMP şi Forţa Dreptei.

”Comunitatea maghiară se află în situaţii diferite în Timişoara faţă de restul judeţului, dar scopul UDMR este reprezentarea interesului comunităţii noastre în toate împrejurările. La baza acestei decizii pragmatice se află dialogul şi acordul dintre părţi, finalizate prin asumarea priorităţilorimportante pentru organizaţia noastră, de la sprijinirea bisericilor noastre istorice, la sprijinirea dezvoltării localităţilor de interes pentru comunitatea maghiară, la sprijinirea instituţiilor maghiare şi a programelor culturale cu interes maghiar din judeţ, până la iniţierea parteneriatelor cu judeţele şi ţările aparţinând banatului istoric, scopul comun fiind salvgardarea multiculturalismului bănăţean”, a transmis UDMR Timiş, într-un comunicat de presă, de marţi.

Totuşi, UDMR Timiş anunţă că la nivel de municipiu va face parte în continuare din Alianţa Timişoara Unită. ”Decizia nu aduce nicio atingere alianţei electorale încheiate la nivelul municipiului Timişoara şi nu se referă la lista de candidaţi la consiliul judeţean, unde organizaţia noastră va depune propria listă de candidaţi”, a mai transmis UDMR Timiş.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii