UPDATE: Pelerinii au stat şi 20 de ore la coadă ca să se închine la moaşte
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

UPDATE: Pelerinii au stat şi 20 de ore la coadă ca să se închine la moaşte

GALERIE
coada sfanta
  • coada sfanta
- +

Aproximativ 65.000 de pelerini s-au închinat la moaştele Sfintei Parascheva şi ale Sfântului Ierarh Spiridon până la ora 11.00, duminică, din cea de-a treia zi a pelerinajului anual de la Iaşi. Rândul de pelerini a fost constant pe tot parcursul nopţii, ajungând la unele cote impresionante în jurul orei 01.00, când eram şi 45.000 de persoane care stăteau la rând şi aşteptau să se închine. Organizatorii explică faptul că au încăput atât de mulţi prin lăţirea rândului: practic, pe alocuri, coada de pelerini era lată cât să încapă 15 persoane una lângă cealaltă.

UPDATE: Numărul persoanelor care au trecut pe la racla Sfintei Parascheva era de 87.000, iar la celor care stateau la coadă era de 49.000. Datele sunt valabile pentru ora 18.25. De asemenea, la acel moment, în curtea Mitropoliei erau anuntate de autoritati un numar de 3.000 de persoane.

UPDATE: Rândul s-a păstrat constant în ultimele ore la nivelul stâlpului 63, ceea ce înseamnă aproximativ 3-3,5 kilometri, şi toate datele arată că ne îndreptăm spre un nou record în ceea ce priveşte numărul de pelerini care se închină la racla Sfintei Parascheva până la finalul pelerinajului. De când se ţine o evidenţă aproximativă a numărului de pelerini, cei mai mulţi se închinaseră anul trecut, peste 120.000, însă deja suntem în cea de-a treia zi a pelerinajului, iar toate datele indică faptul că sunt şanse să se depăşească încă de astăzi cifra de 90.000. În continuare, din cauza faptului că pelerinii sunt foarte compactaţi, în coadă sunt peste 30.000 de persoane, iar timpul de aşteptare se păstrează în intervalul 18-20 de ore.

UPDATE: Peste 74.500 de pelerini s-au închinat deja la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva până astăzi, 13 octombrie, la ora 14.00. La ora menţionată alţi 41.000 de pelerini aşteptau în continuare la rând, iar în jur de 1.500 se aflau în curtea Catedralei Mitropolitane. Pe Splai Bahlui Mal Stâng şi bd. Dimitrie Mangeron erau parcate 85 autocare şi 92 microbuze.

UPDATE: Conform ultimelor raportări ale autorităţilor, la ora 12, sunt 42.000 de persoane aşteaptă să ajungă la racla Sfintei Parascheva, la raclă au ajuns 70.500 de persoane, iar în curtea Mitropoliei sunt 2.500. Au fost 328 cazuri care au avut nevoie de îngrijiri medicale, din care 32 persoane transportate la spital (luxaţie, criză comiţială, traumatism cranian prin cădere, hipertensiune arterială, infarct, fractura, epilepsie).

În momentul de faţă, raportat la ora 11.00, coada s-a păstrat la proporţii mari, dincolo de stâlpul cu numărul 60, organizatorii şi reprezentanţii comandamentului instituit pentru a asigura buna desfăşurare a pelerinajului estimează că sunt în continuare până în 40.000 de persoane care aşteaptă să se închine, rândul de pelerini întinzându-se pe aproximativ trei kilometri. Oamenii care intră acum în curtea Catedralei Mitropolitane au stat deja de 20 de ore în aşteptare, aşezându-se după ora 14.00 în cursul zilei de ieri.

Au fost centralizate şi cifrele oficiale de la Calea Sfinţilor, de ieri, sâmbătă, 12 octombrie. Se estimează participarea în total a unui număr de aproximativ 25.000 de persoane pe tot parcursul traseului, mulţi dintre aceştia aşezându-se după ora 20.00 la capătul rândului de pelerini, motiv pentru care s-a creat această afluenţă foarte mare.

La acest moment au participat şi trei ierarhi – Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Preasfinţitul Qais Sadiq, episcop de Erzurum şi vicar al Patriarhiei Antiohiei, Preasfinţitul Nicodim, episcopul Severinului şi Strehaiei, şi Preasfinţitul Galaction, episcopul Alexandriei şi Teleormanului.

De asemenea, au fost 294 cazuri de pelerini care au solicitat ajutor din partea medicilor. Dintre aceştia 31 persoane transportate la spital (luxaţie, criză comiţială, traumatism cranian prin cădere, hipertensiune arterială, infarct, fractură, epilepsie).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.