VIDEO Autostrada ”Moldovei” A7 capătă contur. Imagini aeriene de senzație după zeci de ani de promisiuni politice goale

sâmbătă, 21 ianuarie 2023, 18:37
2 MIN
 VIDEO Autostrada ”Moldovei” A7 capătă contur. Imagini aeriene de senzație  după zeci de ani de promisiuni politice goale

Firmele lui Umbrarescu au inceput lucrarile si pe tronsonul Focsani – Bacau – parte din Autostrada A7

Loturile 1,2,3 ale Autostrăzii Moldovei

Umbrarescu poate lucra deja pe doua dintre cele trei loturi castigate. Autostrada A7 Ploiesti – Pascani este formata din 4 tronsoane : Ploiesti – Buzau, Buzau – Focsani, Focsani – Bacau si Bacau – Pascani. Umbrarescu a castigat toate cele trei tronsoane – de la Buzau pana la Pascani. Firmele controlate de constructorul bacauan, Dorinel Umbrarescu, au inceput deja lucrarile pe tronsonul Buzau – Focsani, iar zilele astea au inceput diverse lucrari si pe tronsonul Focsani – Bacau.

Tronsonul Bacau – Pascani a fost insa contestat de o firma din Neamt si se asteapta rezultatul contestatiei. Daca Umbrarescu ramane castigator, acesta va construi peste 250km de autostrada din A7 – de la Buzau pana la Pascani.

Mai jos aveți filmări cu drona în zona localității Tișița, județul Vrancea. Filmarea surprinde începutul lucrărilor la nodul rutier ce face legătura dintre DN2/E85 și Autostrada A7 .

VIDEO: Tronsonul Focșani-Bacău

VIDEO: Conturul nodului rutier A7 cu DN11A

VIDEO: Tronsonul Focșani-Bacău LOT 1 UMB

Lot 1 nod rutier TIșița

Perioada de execuție a lucrărilor pentru fiecare lot este de 30 de luni, astfel că – teoretic – autostrada A7 de la Focșani la Bacău ar trebui terminată până în vara lui 2025, însă UMB ar putea finaliza lucrările înainte de termen, măcar și parțial.

În premieră pentru România, toţi cei 320 de kilometri ai autostrăzii 7 Ploieşti –  Paşcani vor fi în execuţie în primăvara acestui an. În România până acum s-a construit pe bază de „cioturi“ cu loturi inau­gurate pe 10-20 de kilometri şi nicio autostradă pe distanţe de peste 100 de kilometri nu s-au construit pentru a fi gata în acelaşi timp. În cazul A7 diferenţa o face faptul că finanţarea este prin PNRR, iar proiectul trebuie să fie gata până în 2026, altfel cei aproape 1,8 miliarde de euro nu vor mai fi decontaţi, ci vor fi plătiţi de la bugetul de stat.

Mai mult, pe bacau.net

VIDEO: Canalul YouTube SpiriDrone

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii