De Business

Punem punctul pe știi

Activele unei cunoscute ferme din Iaşi sunt scoase din nou la vânzare

vineri, 08 iulie 2016, 01:50
2 MIN
 Activele unei cunoscute ferme din Iaşi sunt scoase din nou la vânzare

Lichidatorul Avicola Iaşi pregăteşte din nou o serie de licitaţii pentru terenurile şi halele deţinute în Leţcani.

Lichidatorul fostei ferme Avicola, Corneliu Mititelu, se pregăteşte să scoată din nou la vânzare halele din Leţcani, după ce recent a fost vândut activul principal din Târgu Frumos către Fermador. După epuizarea vechii strategii de valorificare, Mititelu se pregăteşte să le propună creditorilor firmei noi metode prin care să înstrăineze şi ultimele active din patrimoniul Avicola. Şedinţa Adunării Creditorilor va avea loc pe 20 iulie, iar noua strategie presupune organizarea a câte trei şedinţe de licitaţie la preţuri diferite, preţurile de pornire scăzând după epuizarea pachetului de trei şedinţe.

Preţurile de pornire de la care vor demara licitaţiile sunt mai mici decât cele de evaluare, deoarece proprietăţile imobiliare rămase în patrimoniu au mai fost scoase la vânzare şi în trecut. Cel mai mare activ este constituit din foste ferme de creştere a puilor 1 şi 2 din extravilanul comunei Leţcani, cu excepţia unor loturi care au fost valorificate la licitaţiile precedente. Disponibile din acest activ sunt circa 50 de loturi formate din diferite suprafeţe de teren pe care sunt construite hale, un crematoriu, grajduri, sedii administrative, staţii de sortare ouă, magazii şi alte tipuri de construcţii. După epuizarea primelor două seturi de licitaţii, preţurile de pornire pot ajunge şi la 30% din valoarea de evaluare, astfel că pot reprezenta adevărate ponturi pentru speculanţii imobiliari.

Disponibile la viitoarele licitaţii sunt şi două loturi din fosta fermă 3 cu sediul în Leţcani, şi în acest caz preţurile pornind de la sub jumătate din valoarea de evaluare. Activul 5, constând în fostele ferme de iepuri, are disponibile la vânzare 25 de loturi în care se regăsesc magazii, clădiri administrative, hale, centrale termice sau posturi trafo. Ultimul activ disponibil constă într-un teren de 3.600 mp din intravilanul oraşului Târgu Frumos, preţul de pornire fiind 34.125 lei, faţă de 45.500 lei preţul de evaluare. 

 

 

Comentarii