Propunere de dizolvare a firmei Primăriei care are cinci şefi şi patru angajaţi

Activitatea unităţilor care ar trebui să se ocupe de sport în Iaşi: încasarea chiriilor

marți, 23 septembrie 2014, 13:21
2 MIN
 Activitatea unităţilor care ar trebui să se ocupe de sport în Iaşi: încasarea chiriilor

Liberalii ieşeni spun că existenţa SC Fotbal SA nu se justifică, din moment ce pentru sprijinirea sportului ieşean există şi Fundaţia Sportului Ieşean.

Liberalii au pus gând rău SC Fotbal SA. Grupul de consilieri locali ai PNL va propune la viitoarea şedinţă a Consiliului Local dizolvarea societăţii odată cu expirarea duratei acesteia, pe 23 martie anul viitor. „Din 2007, avem, pe lângă SC Fotbal SA, şi Fundaţia Sportului Ieşean, cu acelaşi obiect: sprijinirea activităţilor sportive. Avem două unităţi care fac acelaşi lucru. Apoi, nu vedem niciun motiv ca această firmă să existe, câtă vreme tot ce face este să închirieze nişte spaţii pe care le poate închiria Primăria şi singură. Este o firmă cu cinci şefi şi patru angajaţi. Ce sens are să le plăteşti salarii şi indemnizaţii? Mai ajunge ceva şi la sport?“, a spus liderul consilierilor locali ai PNL, Marius Dangă.

SC Fotbal SA a fost înfiinţată în 1992, sub numele de SC Iaşi XXI, schimbându-şi titulatura în 2001. Conform actului constitutiv, dacă acţionarii nu decid dizolvarea societăţii cu minimum 6 luni înainte de expirarea duratei acesteia, existenţa SC Fotbal SA se prelungeşte cu încă 10 ani. Principalul acţionar al societăţii este Consiliul Local, cu o cotă de participare de 99,98%. La înfiinţare, societatea avea ca singur scop susţinerea activităţii clubului de fotbal Poli-Unirea, ulterior scopul fiind extins la susţinerea tuturor activităţilor sportive de performanţă. Societatea administrează peste 11.000 mp de spaţii comerciale, opt apartamente, un teren de tenis şi stadionul „Emil Alexandrescu“. Anul trecut, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 1,32 milioane de lei şi un profit de 315.000 de lei. În aceeaşi perioadă de timp, societatea a avut patru angajaţi. Conducerea societăţii este asigurată de un consiliu de administraţie format din patru membri şi un preşedinte, la care se adaugă patru cenzori. „Avem patru oameni care muncesc, patru cenzori, cinci administratori. Mai mult, bilanţul societăţii nu a trecut niciodată prin CL. Nimeni nu a prezentat vreodată un raport de activitate. Administratorii nu au dat niciun concurs“, a spus Dangă.

Conform precizărilor unui membru din consiliul de administraţie al societăţii, aproximativ 70% din veniturile acesteia sunt utilizate pentru finanţarea diverselor activităţi sportive, cea mai mare parte a banilor fiind alocaţi clubului de fotbal. „Continuarea sau nu a SC Fotbal SA este o decizie a CL. Personal, nu văd unde este deranjul atât de mare că ea funcţionează. Fireşte, dacă vine o propunere de la liberali, ea va fi analizată şi discutată. Eu cred totuşi că este vorba mai mult despre o bătaie spre fotbal decât spre SC Fotbal“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Spaţii comerciale administrate de SC Fotbal SA:

 

Comentarii