Alina Rotaru, locul 12 în finală la săritură în lungime, la CM de la atletism de la Londra

vineri, 11 august 2017, 22:20
1 MIN
 Alina Rotaru, locul 12 în finală la săritură în lungime, la CM de la atletism de la Londra

Atleta Alina Rotaru s-a clasat, vineri seară, pe locul 12, ultimul, în finala probei de săritură în lungime, la Campionatele Mondiale de la Londra. Brittney Reese (SUA) a luat titlul mondial.

Alina Rotaru (CSM Bucureşti, 24 de ani) s-a aflat la prima finală mondială de senioare din carieră, cea mai bună săritură a sa măsurând 6,46 metri, iar celelalte 6,29 metri şi 6,20. Nu a reuşit să intre în finala de opt, încheind pe locul 12, ultimul.

În calificări, Alina Rotaru a fost a 7-a în grupa A, cu 6,50 metri. Medalia de aur a revenit sportivei americane Brittney Reese (7,02 metri), iar pe podium au mai urcat Darya Klishina (7,00 metri, Rusia, dar a concurat ca atlet neutru) şi Tiana Bartoletta (6,97 metri, SUA).
 

Pînă în prezent, delegaţia României nu a obţinut vreo medalie la CM de la Londra, bifând un loc 12 la aruncarea greutăţii, prin Andrei Gag, în timp ce la maraton, Liliana Dragomir s-a clasat pe locul 67. Delegaţia tricoloră la Londra include 15 sportivi, din care trei participă la invitaţia  IAAF. Ultima medalie mondială la atletism, obţinută de România, datează de la ediţia Berlin 2009, când Nicoleta Grasu a câştigat bronzul la aruncarea discului (65,20 metri). 

 

Comentarii