De Business

Punem punctul pe știi

Antibiotice Iaşi impune standardul de calitate pentru Nistatină, la nivel mondial

luni, 25 septembrie 2017, 01:50
2 MIN
 Antibiotice Iaşi impune standardul de calitate pentru Nistatină, la nivel mondial

Compania Antibiotice a obţinut recent din partea United States Pharmacopeia (USP), titulatura de standard de referinţă la nivel internaţional, pentru substanţa activă Nistatină. În vara anului 2015, USP, organism american care elaborează anual un compendiu de standarde de calitate pentru testarea substanţelor active şi a produselor finite, a solicitat companiei Antibiotice SA o cantitate specifică din substanţă activă Nistatină, pentru evaluare, au transmis în comunicat oficialii fabricii ieşene de medicamente.

Evaluarea lotului de Nistatină trimis s-a făcut comparativ cu lotul valabil la acel moment, iar în urma testărilor comparative s-a certificat faptul că Nistatina produsă de Antibiotice Iaşi respectă cele mai înalte rigori privind calitatea, devenind astfel noul standard de referinţă la nivel mondial.  „Previziunile noastre de acum 10-15 ani, când am investit masiv în retehnologizarea producţiei de Nistatină s-au concretizat în obţinerea unor rezultate deosebite, devenind din anul 2012 lider mondial în producţia de Nistatină. Obţinerea «Cerificate of appreciation» pentru Nistatină, din partea USP, impune ca orice producător de Nistatină sau producător de forme farmaceutice finite care utilizează Nistatină din întreaga lume, să se conformeze standardului de calitate demonstrat de produsul nostru. Am fost felicitaţi de «Food and Drug Administration» – SUA şi am primit mulţumiri pentru grija pe care o acordăm acestui produs”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice SA.

În primele şase luni ale acestui an, exportul de Nistatină al companiei pe piaţa SUA, cea mai importantă piaţă de desfacere pentru acest produs din perspectiva condiţiilor comerciale, s-a dublat din punct de vedere valoric, comparativ cu primul semestru al anului 2016. „Acest lucru a reprezentat un obiectiv prioritar pentru compania Antibiotice concretizat în acest an în livrări semnificativ mai mari prin atragerea în portofoliul companiei a unor principali utilizatori finali ai Nistatinei din această piaţă. Contractele încheiate cu partenerii din piaţa SUA urmează să se deruleze pe termen lung”, a conchis Nani.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii