ApaVital anunţă o investiţie de 13 milioane de euro la Paşcani

vineri, 03 februarie 2017, 02:50
3 MIN
 ApaVital anunţă o investiţie de 13 milioane de euro la Paşcani

Cea mai mare parte din sumă este destinată investiţiilor în reţeaua de apă potabilă, foarte veche acum. Vezi lista străzilor care vor beneficia de reţea nouă.

ApaVital va investi aproape 13 milioane de euro în zona Paşcani, în următorii trei ani. Aproximativ două treimi din sumă, respectiv 7,34 milioane de lei, sunt destinaţi investiţiilor în reţeaua de apă potabilă, alte 5,58 milioane de euro urmând să fie utilizaţi pentru modernizarea şi extinderea reţelelor de canalizare. Sunt prevzute lucrări de reabilitare a conductelor pe 26 de străzi din municipiu, în lungime de 14,2 km, ca şi extinderea reţeie de apă în Gâsteşti şi Topile, pe 33,2 km. Canalizarea va fi reabilitată pe 3,6 km de pe 7 străzi cu Paşcani şi extinsă pe o lungime de 4 km, pe 29 de străzi din Paşcani şi Sodomeni. În Gâşteşti, Boşteni şi Blăgeşti, va fi înfiinţată o reţea de canalizare şe 5,6 km. În total se vor efectua lucrări pe 114 străzi, pe o lungime a reţelelor de 60 km.

 În lista de investiţii a ApaVital finanţate în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare se regăseşte înlocuirea conductelor de azbociment de pe aleile 1 Decembrie şi Sportului, străzile 1 Decembrie, 22 Decembrie, Ciprian Porumbescu, Cloşca, Crinilor, Garabet Ibrăileanu, Gavril Gheorghiu, Horia, Locotenent Ionescu, Moldovei, Vatra, Victoriei, Vlad Ţepeş şi Zimbrului, ca şi pe fundac Fântânele, pe o lungime de 9,5 km. Pe un număr de 7 străzi, respectiv Agachi, Albinei, Aurora, Eugen Stamate, Grădiniţei, Mihail Kogălniceanu şi Moldovei se vor efectua lucrări de reabilitare a conductelor de oţel, pe o lungime totală de 4,7 km. Reţeaua de alimentare cu apă va fi extinsă în Paşcani pe aleea Calea Iaşului, străzile Armoniei, Calea Sudului, Calea Iaşului, Călugăreni, Cosminului, Dragoş Vodă, Grigore Ureche, Henri Coandă, Luceafărului, Moldova, Muşatini, Plăieşului, Renaşterii şi Rozelor, ca şi pe şoseaua Naţională. Tot în Paşcani se vor efectua lucrări de reabilitare a reţelei de canalizare pe străzile 22 Decembrie, Crinilor, E. Stamate, Izvoarelor, Mihai Eminescu, Mihail Kogălniceanu şi Moldovei şi lucrări de extindere a reţelei pe şoseaua Naţională, fundac Fântânele, aleea Calea Iaşului şi străzile 1 Mai, 22 Decembrie, Amurgului, Armoniei, Brateş, Calea Sudului, Călugăreni, Ceferiştilor, Cerbului, Ciprian Porumbescu, Cosminului, Dr. Guţu, Gării, Luceafărului, Mihai Busuioc, Mihai Viteazu, Moldovei, Muşatini, Plopilor, Renaşterii, Rozelor, Unirii, Vasile Lupu şi Victoriei.
 
În Gâsteşti va fi extinsă reţeaua de apă pe 15 km, pe străzile 24 Ianuarie, 16 Februarie, Ana Ipătescu, Buzdugan, Ciocârliei, Cizmarului, Cucului, Florilor, Frunzelor, Gâşteşti, Gheorghe Doja, Grădinilor, Grădiniţei, Neamţului, Nicolae Bălcescu, Nuculeţ, Pârâul Sec, Petru Rareş, Pietriş, Stânelor, Teiului şi Trandafirilor. Pe strada Gâsteşti, pe o lungime de 1,5 km, va fi înfiinţată şi reţeaua aferentă de canalizare.
 
Reţeaua de alimentare cu apă va fi extinsă în Topile pe 8,65 km. La Sodomeni se prevede înfiinţarea reţelei de canalizare pe 3,6 km, pe străzile 13 Decembrie şi Fericirii. În Boşteni se va lucra la instalarea de noi conducte de canalizare pe 2,6 km, pe străzile Ion Creangă, Libertăţii, Matei Basarab şi Salcâmului. Lucrări pe 1,5 km de reţea de canalizare nouă vor fi efectuate şi la Blăgeşti, pe strada Avram Iancu.  
 
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii