Astăzi e demolat un cuib al boschetarilor: mobilul aflat într-o stare jalnică este în zona AMRS

marți, 09 mai 2017, 01:50
2 MIN
 Astăzi e demolat un cuib  al boschetarilor: mobilul aflat într-o stare jalnică este în zona AMRS

Autorităţile locale vor demola astăzi un imobil din Păcurari, din apropierea fostului AMRS. Pentru buna desfăşurare a acţiunii, Primăria va impune restricţii de circulaţie pe sensul de coborâre pe str. Păcurari, în timp ce str. Şcoalei va fi închisă traficului. 

Până ieri după-amiază, re­prezentanţii municipalităţii nu anunţaseră ora la care va începe demolarea. „Corpurile de clădire C1 şi C2 se află într-o stare tehnică precară şi există riscul iminent de autodemolare prin desprinderea unor părţi ale elementelor cons­trucţiei (cornişe, balcoane, anca­dramente) şi a unor fragmente de tencuială“, se arată într-o adresă a Poliţiei Locale înaintată către primărie la sfârşitul lunii martie. O expertiză tehnică a arătat faptul că imobilul prezintă „un grad avansat de degradare şi un risc ridicat de prăbuşire la cutremur“.

Raportul Poliţiei Locale a fost întocmit la scurt timp după o vizită în teren a primarului Mihai Chirica la mij­locul lunii martie. La acel moment, edilul-şef al Iaşului, alături de reprezentanţi ai Poliţiei Locale şi ai Direcţiei de Administrare a Patri­moniului Public şi Privat, a inspectat locuinţele sociale ale municipalităţii de la imobilul din intersecţia str. Păcurari cu str. Şcoalei. Acţiunea a vizat existenţa şi legalitatea actelor de închiriere ale persoanelor domiciliate în corpurile de clădire, precum şi verificarea condiţiilor de si­guranţă şi de igienă ale acestora. Ulterior vizitei, primarul Chirica a dispus ca persoanele care au acte de închiriere legale să li se ofere, în regim de urgenţă, alte spaţii de cazare.  

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii