Au venit banii de la TV

joi, 21 ianuarie 2016, 02:43
2 MIN
 Au venit banii de la TV

 În condiţiile în care Fundaţia Sportului Ieşean nu şi-a onorat promisiunile faţă de CSMS, aceasta a fost salvată de banii veniţi din drepturile de televizare. A doua rată a dus în conturile formaţiei de primă ligă peste 600 000 de euro. Onduku e aşteptat astăzi în Turcia

 
 
CSMS Iaşi a primit ieri un uriaş balon de oxigen. În condiţiile în care Fundaţia Sportului Ieşean abia aşteaptă să scape de fotbal de când interimarul Mihai Chirica a preluat conducerea Palatului Roznovanu, gruparea ieşeană a fost salvată de o consistentă sumă de bani, produsă ca urmare a rezultatelor obţinute de fotbaliştii de la CSMS în sezonul trecut. “Ajunsesem într-un impas major. Aveam două salarii restante la jucători şi mai multe chirii, datorii la bugetul de stat, facturi restante către furnizori şi organizatorii cantonamentului din Antalya. Din fericire, situaţia se va debloca deoarece am încasat peste 600 000 de euro din drepturile de televizare, bani generaţi sută la sută de munca echipei. E a doua rată, după cea de vara trecută, care a fost mai mare, aproape 900 000 de euro” a declarat preşedintele executiv al CSMS, Florin Prunea, care a adăugat: “După sfârşitul sezonului regulat, în funcţie de locul pe care ne vom clasa, vom încasa ultima rată din drepturile de televizare, care va fi mai mică. Drept urmare, în această iarnă şi la începutul fazei a doua a campionatului va fi linişte la noi. Parcursul în play-off sau în play-out va depinde însă, apoi, şi de cât de aproape vor fi oficialităţile locale. Noi producem mai mult decât ne dă Fundaţia Sportului Ieşean, însă avem, în continuare, nevoie de ajutorul acesteia, în diferite perioade ale anului”.
Prunea, care pleacă astăzi în Turcia, unde se derulează cantonamentul de iarnă al formaţiei ieşene, a mai spus că Onduku va începe să lucreze alături de echipă: “În afara celor 23 de jucători care au plecat din ţară, joi trebuie să ajungă în Antalya şi Gomo Onduku. Am vorbit cu el, a obţinut viza de Turcia, dacă nu apar alte probleme se va integra în programul echipei”. În ceea ce-i priveşte pe Wobay şi Cristea, ţintele de transfer ale iernii, nu a apărut nimic nou. “Wobay nu şi-a rezolvat cu viza, italienii de la Martina Franca nu vor să-l lase pe Andrei să plece. Continuăm negocierile în ambele cazuri” a încheiat şeful executivului CSMS.

În ceea ce priveşte veştile legate de starea de sănătate a lotului care se pregăteşte în Antalya, acestea sunt excelente. Aseară a intrat în programul de pregătire normal al echipei şi singurul jucător care a acuzat în startul cantonamentului probleme de natură medicală, Nuno Viveiros. 

 

 

Comentarii