Bătaie de joc! Primăria ia măsuri radicale în trafic şi abia apoi le anunţă public

joi, 27 aprilie 2017, 01:50
3 MIN

Aşa s-a întâmplat ieri, când a fost închisă strada Sf. Andrei, o arteră extrem de circulată, şi s-au decis modificări importante pe Splai Bahlui: măsurile s-au luat de la prima oră, iar anunţul a venit ore bune mai târziu. O altă nemulţumire a şoferilor ieşeni: cele 6 luni de restricţii pe bd. Cantemir. Pentru perioada mare de lucrări la acest bulevard foarte mic, reporterii noştri au găsit o posibilă explicaţie: ieri, pe ditamai şantierul erau doar 2 muncitori.

O importantă arteră de circulaţie este, începând de ieri, închisă traficului. Este vorba despre strada Sfantul Andrei şi, spre nemulţumirea şoferilor, anunţul a venit chiar în ziua în care au început lucrările de modernizare. Traficul pe strada Sf. Andrei este complet închis de la intersecţia cu strada Colonel Langa (benzinăria Petrom) şi până la intersecţia cu strada Gh. Ghibănescu, puţin înainte de intersecţia cu strada Palat. „Circulaţia rutieră va fi deviată pe Splai Bahlui mal stâng, care va avea circulaţie cu dublu sens între intersecţia cu strada Alexandru Ipsilanti Vodă (Lukoil) şi strada Gh. Ghibănescu (în dreptul podului pietonal). De asemenea, în vederea fluidizării traficului, semafoarele din intersecţia Splai Bahlui mal stâng cu str. Gh. Ghibănescu vor funcţiona în galben intermitent“, se arată într-un comunicat al Primăriei transmis ieri-dimineaţă, când măsurile erau deja în vigoare. Reprezentanţii municipalităţii spun că modernizarea străzii Sf. Andrei va dura maximum două luni, şi face parte dintr-un program de lucrări care cuprinde reabilitarea a 11 străzi din mai multe zone din oraş, respectiv strada Atelierului, strada Cazărmilor, strada Iancu Bacalu, strada Sf. Petru Movilă, strada Tănăsescu, strada Dealu Bucium, Fundac Bucium, Fundac Păun, Fundac Socola şi strada Plopii fără Soţ. Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 12,7 milioane lei, lucrările fiind executate de către asocierea Conest – Viarom Construct SRL.

 În această săptămână au mai fost lansate proiectele de reabilitare a bd. Cantemir şi modernizarea Splai Bahlui mal drept. În primul caz au fost, de asemenea, anunţate restricţii de circulaţie pentru o perioadă de şase luni, asta în condiţiile în care bulevardul are doar 630 de metri. Termenul poate fi de înţeles: ieri după-amiază, la ora 16, pe bulevard erau doar doi muncitori care, cu ajutorul unui utilaj, dezafectau borduri. O problemă semnalată de locuitorii zonei constă în faptul că vântul pune la pământ deseori pilonii montaţi temporar pe stradă, încurcând, astfel, circulaţia. În primă instanţă, pe bd. Cantemir va fi interzis traficul rutier pe sectorul cuprins între bd. Nicolae Iorga şi şos. Naţională, pe direcţia dinspre Gara Internaţională spre podul Cantemir, cu mutarea traficului pe cealaltă cale unidirecţională şi cu impunerea circulaţiei pe ambele sensuri. După finalizarea primei etape, restricţiile vor fi mutate dinspre podul Cantemir spre Gara Internaţională, în aceleaşi condiţii de închidere şi redirijare a traficului. În context, demn de menţionat este că lucrările pe str. Sf. Andrei, pe Splai Bahlui mal drept şi bd. Cantemir sunt executate de acelaşi constructor, Viarom, care trebuie să onoreze şi alte contracte, un exemplu în acest sens fiind drumul DJ 248D Păun – Tomeşti, unde lucrările au fost reluate zilele trecute. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii