Bătăuşul care a lovit un comisar-şef, condamnat definitiv

marți, 14 noiembrie 2017, 02:50
2 MIN
 Bătăuşul care a lovit un comisar-şef, condamnat definitiv

Individul care l-a agresat pe şeful Secţiei III de Poliţie, Ovidiu Buculei, a fost condamnat definitiv. Bărbatul este practicant de arte marţiale.

Adrian Gheorghiţă Panainte a fost condamnat la un an şi trei luni de închisoare cu suspendare. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Iaşi şi este definitivă. Individul va trebui să îi achite şi daune morale de 15.000 de lei comisarului-şef Ovidiu Buculei, una dintre victimele sale. Cealaltă parte vătămată din dosar, Gheorghe Băiceanu, de asemenea poliţist, nu a avut pretenţii de la agresor. Potrivit motivării primei instanţe, în data de 4 august 2016, cele două părţi vătămate patrulau în zona Târgu Cucu, în cadrul unei acţiuni de combatere a traficului de ţigări. În jurul orei 15.00, cei doi poliţişti au depistat trei bărbaţi despre care erau informaţii că cumpăraseră ţigări de contrabandă. Unul dintre cei trei bărbaţi a fost urcat în maşina Poliţiei, însă, înainte ca poliţiştii să plece din zonă, cei doi au observat un individ despre care au crezut că vinde ţigări de contrabandă. Era Panainte, care a negat că vinde ţigări şi a refuzat să se legitimeze. Bărbatul a vrut să plece de la faţa locului, refuzând să meargă la secţie.

„La încercarea persoanelor vătămate de a-l imobiliza pentru a-l conduce la secţia de poliţie, inculpatul s-a smucit, l-a prins de umeri şi l-a împins în partea laterală dreapta a maşinii poliţiei pe agentul Băiceanu Gheorghe după care a încercat să-l lovească cu piciorul în zona genunchilor. În acelaşi timp, persoana vătămată Buculei Ovidiu l-a prins din spate pe inculpat, cu mâinile de umeri, şi i-a aplicat o lovitură de secerare la nivelul piciorului stâng pentru a-l pune la pământ. Pentru a nu cădea de la înălţime, persoana vătămată s-a aplecat spre sol odată cu inculpatul care, fiind practicant al sportului judo, a reacţionat şi a reuşit printro manevră de răsucire să ajungă deasupra persoanei vătămate Buculei Ovidiu“, se arată în motivare. Panainte s-a ridicat şi l-a lovit cu cotul în piept, împingându-l apoi în peretele unei clădiri din apropiere. În timpul scenelor violente, mai multe persoane din zonă au început să se manifeste agresiv la adresa poliţiştilor, care au plecat. Ovidiu Buculei a avut nevoie de 3-4 zile de îngrijiri medicale, având mai multe vânătăi şi zgârieturi. În timpul procesului, Panainte a recunoscut faptele imputate.

Comentarii