Ca de obicei, rămânem cu Simona!

vineri, 15 iulie 2016, 01:43
3 MIN
 Ca de obicei, rămânem cu Simona!

 Halep va întâlni mâine în sferturile BRD Bucharest Open pe muntenegreanca Danka Kovinic. La dublu, singura româncă rămasă este Alexandra Cadanţu, în semifinale

 
 
Simona Halep a rămas singura jucătoare română calificată în sferturile de finală la simplu din cadrul turneului BRD Bucharest Open, dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari. Fără a forţa prea mult, Simona a învins-o cu scorul de 6-4, 6-3, pe bulgăroaica Isabella Şinikova (156 WTA), venită din calificări. Simona  ar fi putut scurta din meciul disputat pe o temperatură de peste 35 de grade Celsius, însă atât adversara, aflată în cel mai bun moment al carierei, cât şi lipsa de concentrare au lungit partida. Românca a condus cu 3-1, după un break în game-ul al treilea şi a avut apoi minge de break pe fiecare serviciu al rivalei, dar setul s-a încheiat cu 6-4, după 37 de minute. În setul al doilea, Halep a făcut două break-uri consecuitve şi s-a desprins la 4-1. Şinikova a reuşit rebreak-ul, apoi şi-a pierdut serviciul. La 5-2, Halep a servit pentru meci, a avut o minge de set, dar Şinikova a anulat-o şi s-a apropiat la 3-5. La acest scor, jucătoarea de pe locul cinci mondial a mai ratat două mingi de meci, dar şi-a adjudecat până la urmă setul, cu 6-3, şi meciul după o oră şi zece minute. În sferturi, Simona Halep va juca în premieră împotriva sportivei din Muntenegru, Danka Kovinic (54 WTA). Muntenegreanca a învins-o în optimi pe rusoaica Polina Leikina (201) cu scorul de 6-3, 6-2.
Cealaltă jucătoare română rămasă pe tablou, gălăţeanca Patricia Ţig (99), a fost eliminată de o jucătoare mai valoroasă, letona Anastasija Sevastova (66 WTA), scor 2-6, 2-6 după 69 de minute. Jucătoarea baltică va avea adversară italiană în sferturi, Sara Errani (21).  Pe aceeaşi parte de tablou, se va mai juca sfertul dintre germana Laura Siegemund (43)  şi slovena Polona Hercog (84). Pe partea de tablou a Simonei, învingătoarea partidei Halep – Kovinic ca juca împotriva jucătoarei care se va impune din duelul Pauline Parmentier (Franţa, 74) şi Vania King (SUA, 144).
Pe tabloul de dublu, perechea Andreea Mitu/Alicja Rosolska (România/Polonia), cap de serie numărul 3, a ratat, calificarea în semifinalele probei de dublu. Andreea şi Alicja au fost învinse cu 6-2, 5-7, 15-17 de către cuplul Jessica Moore/ Varatchaya Wongteanchai (Australia/Thailanda), după o oră şi 52 de minute.Perechea australiano-thailandeză va întâlni, în semifinală cuplul Lenka Kuncikova / Karolina Stuchla (Cehia), care a înregistrat o mare surpriză, învingând cu 6-1, 5-7, 10-4 perechea favorită nr. 1, Oksana Kalaşnikova / Iaroslava Şvedova (Georgia / Kazahstan). În semifinale este calificată şi perechea româno-poloneză Alexandra Cadanţu / Karolina Pyter, care va întâlni în penultimul act învingătoarea ultimului sfert, dintre echipele Isabella Şinikova / Renata Voracova (Bulgaria / Cehia) şi Paula Kania / Barbora Krejcikova (Polonia / Cehia). 
 
 

Comentarii