Când vin rezultatele?

luni, 07 noiembrie 2016, 02:43
3 MIN
 Când vin rezultatele?

 CSM Poli a început să joace fotbal de la venirea lui Eugen Neagoe ca antrenor, însă tehnicianul rămâne fără punct pe banca Iaşului după patru meciuri

 
 
CSM Politehnica Iaşi nu reuşeşte să iasă din criză. Vineri, la Mediaş, echipa ieşeană a înregistrat al şaselea eşec consecutiv şi rămâne înţepenită pe locul care duce la barajul de menţinere-promovare.
Eşecul din Ardeal a fost nemeritat, evoluţia celor două echipe şi statistica partidei generând ideea că remiza ar fi fost echitabilă. Iaşul a câştigat la capitolul posesie (52-48%), fapt suprinzător pentru o echipă în suferinţă, care a jucat în deplasare, pe terenul unei grupări în mare formă şi cornere (3-2), cedând la şuturi (2-8 în afara porţii, 2-4 pe poartă).
După cum arată şi cifrele, Iaşul a avut mai mult mingea, însă nu a fost periculoasă. Asta pentru că Andrei Cristea rămâne izolat în faţă, devenind pradă uşoară pentru orice echipă adversă, care îşi ia măsuri speciale de anihilare a principalului pericol al Iaşului, fotbalist ce pierde din suflu ca urmare a mişcărilor repetate, în spate sau lateral, avute în scopul de a se întâlni cu mingea. Cu doi închizători în zonă centrală, pierzându-l repede pe Ţigănaşu, cu Böle încă sub nivelul aşteptat, fără ca omul din spatele vârfului (Ştefănescu în start, Gheorghe apoi) să fie decisiv, CSM a plimbat mingea des, frumos uneori, însă mai ales în zona neutră a terenului. Jocul curajos, lipsit de meschinărie, curat (mai ales în prima repriză, când oaspeţii au comis doar trei faulturi!), a fost răsplătit de un gol, apărut în urma unei mari gafe a lui Pleşca.
Pasul înapoi făcut după 1-0 i-a costat pe moldoveni, care au pierdut după două goluri marcate în condiţii speciale. La primul, şansa a jucat un rol determinant, la al doilea – ieşirea lui Voicu, accidentat, a dezechilibrat organizarea defensivă bună  a oaspeţilor: plecarea lui Creţu din zonă centrală în flancul drept nu a dus la blocarea reluării lui Llullaku spre spate şi a şi descoperit zona centrală, de unde Trtovac a reluat imparabil.
Drept urmare, Iaşul a rămas fără punct câştigat în cele patru meciuri de când antrenor este Eugen Neagoe, jocul, în evidentă creştere, având nevoie şi de rezultate pentru ieşirea din tunel.
 
 
CSM-catalog
 
Caparco (5,5) – o intervenţie foarte bună în prima repriză, o eroare în actul doi, când a fost salvat de ofsaidul în care s-a aflat Susnjar, care a marcat în minutul 59.
Voicu (4) – depăşit des de Llullaku; Muntean a centrat de lângă el la golul egalizator.
Mihalache (6,5) – evoluţie bună, a deschis scorul.
Frăsinescu (5) – momente bune combinate cu altele lipsite de inspiraţie.
Sato (4,5) – determinat, dezordonat; marcaj slab la Axente la faza golului egalizator.
Böle (5) – puţine sclipiri, i-a permis lui Petre să centreze înainte de golul doi al gazdelor.
Creţu (5) – a muncit mult, putea să semneze victoria Iaşului; nu a acoperit zona lăsată liberă de Voicu pe final.
Mitic (5) – se simte că are probleme medicale.
Ţigănaşu s-a accidentat în minutul 10.
Ştefănescu (5) – calităţi tehnice neexploatate suficient.
Cristea (5) – neavând mingi utile, se consumă inutil.
V. Gheorghe (5) – câteva pase bune, a întârziat să strângă la golul lui Trtovac.
Piccioni a intrat în minutul 83, Saric în minutul 90^2.
 
 

Comentarii