Cât de dorit este asfaltul în județ! Proiectul care a făcut să se dilueze culoarea politică

miercuri, 15 februarie 2017, 02:57
2 MIN
 Cât de dorit este asfaltul în județ! Proiectul care a făcut să se dilueze culoarea politică

Consilierii judeţeni s-au adunat ieri pentru a tranşa soarta a peste jumătate din fondurile europene alocate infrastructurii rutiere din Moldova.

Plenul Consiliului Ju­deţean a fost convocat ieri într-o şedinţă extraordinară pentru a aproba preluarea de către instituţie a 9.000 mp de teren aparţinând co­munei Gropniţa. Terenul se află în zona de protecţie a drumului ju­deţean 281, acesta urmând să fie reabilitat în cadrul Programului Operaţional Regional. Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate, problema proprietăţii CJ asupra întregului traseu al drumului fiind soluţionată.

„Liberalii au venit la şedinţă pentru a asigura cele două treimi din voturi, necesare fiind vorba de un proiect de patrimoniu. Am trecut peste mizeriile făcute de majoritate, pentru a putea vedea demarat un proiect al Iaşului. Solicităm însă executivului să se bată la Piatra Neamţ (unde se află sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, n.r.) pentru a obţine finanţarea acestui proiect. Sunt judeţe care sărbătoresc deja că proiectul nostru va fi respins“, a spus consilierul judeţean PNL Ma­rius Dangă.

Proiectul Axei Strategice Iaşi – Suceava presupune refacerea DJ 281, 281B, 281D şi 282 pe raza judeţului Iaşi, pe traseul Iaşi – Grop­niţa – Lespezi – limită judeţ Suceava. Tronsonul sucevean al drumului va pleca de la limita cu judeţul Iaşi, spre Budeni-Dolhasca pe DJ 208A – Liteni – Bosanci – Ipoteşti – Suceava, de unde se va face legătura cu DJ 209C spre Moara Liteni – Moara Voniceni şi spre DJ 209D Zahareşti – Stroeşti – Dărmăneşti, spre DN 2.

Pentru reabilitarea celor 172,3 km ai drumului ar fi necesară o sumă de 74 milioane de euro, în condiţiile în care întreaga alocare financiară pentru lucrări de infrastructură în regiunea Nord-Est se ridică la 138 milioane de euro. Proiectul a fost depus spre aprobare la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est pe 16 noiembrie anul trecut.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii