„Ce mai face soţia? Mai mătrăşeşte dosare?” Cum a ajuns un comisar ieşean pe masa procurorilor

luni, 24 august 2015, 15:17
3 MIN
 „Ce mai face soţia? Mai mătrăşeşte dosare?” Cum a ajuns un comisar ieşean pe masa procurorilor

Acuzaţii grave aduse unui cadru superior din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi. Comisarul Adrian Butnaru, de la Secţia 1, este cercetat penal într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi în care este acuzat că ar fi furnizat, ilegal, date personale familiei unui senator.

Butnaru ar fi accesat baza de date a IPJ pentru a aflat informaţii despre avocatul Constantin Cristian Curcă, dar şi despre soţia acestuia, Lorena, magistrat în cadrul Judecătoriei Iaşi. Potrivit plângerii ce a stat la baza acestui dosar, Butnaru ar fi furnizat informaţiile fostului consilier judeţean Antoanelei Agrigoroaei, soţia senatorului UNPR Ionel Agrigoroaei. Demnitarul se află, de câteva luni, într-un conflict deschis cu interlopul ieşean Vandam Constantin, reprezentat de avocatul Curcă.

Comisarul refuză dialogul

Conform plângerii ajunse pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunal, avocatul Constantin Cristian Curcă (foto) ar fi aflat că a fost verificat în baza de date a Poliţiei în toamna anului 2014, atunci când conflictul dintre clientul său şi senator a degenerat.

Potrivit plângerii, pe 8 octombrie 2014, în timp ce se afla pe un trotuar de pe strada Sărărie, din Copou, avocatul ar fi fost lovit în faţă cu un teanc de hârtii de către soţia senatorului Agrigoroaei, Antoanela. „În următoarea zi a incidentului, mă aflam în biroul executorului judecătoresc Chiriac Cătălin Răzvan, când, fără a bate la uşă şi fără a fi primită, a intrat Agrigoroaei Antoanela. A intrat începând să ameninţe executorul, spunându-i că nu ştie cu cine se pune. Imediat mi s-a adresat şi mie, întrebându-mă: «domnule Curcă – fost poliţist, ce mai face soţia? Mai mătrăşeşte dosare? Tu de ce ai plecat din Poliţie? Te-ai săturat să trăieşti din şpagă? Ştii de plângerea de la Parchet?». Astfel, am rămas şocat şi indignat să observ că o persoană pe care am cunoscut-o pentru prima dată cu mai puţin de 24 de ore în urmă deţine atât de multe date de identificare referitoare la familia şi persoana mea“, se arată în plângere.

Constantin Curcă mai spune că, la finele lunii noiembrie, l-ar fi observat pe comisarul Adrian Butnaru stând la masă cu soţia senatorului (foto sus). De altfel, o serie de fotografii care atestă această informaţie sunt ataşate şi la dosarul în care este cercetat comisarul Butnaru. Avocatul Curcă a mai menţionat că poliţistul Adrian Butnaru ar fi accesat baza de date a Poliţiei folosindu-se de numerele de înmatriculare ale maşinilor sale şi soţiei.

Scandalul sexual al comisarului

Reporterul „Ziarul de Iaşi“ a discutat ieri, telefonic, cu comisarul Adrian Butnaru, însă acesta a refuzat să îşi expună un punct de vedere referitor la acuzaţiile care i se aduc, invocând că se află în concediu. Potrivit unor surse juridice, procurorii ar fi început urmărirea penală împotriva sa în acest caz.

Constantin Curcă îl reprezintă pe interlopul Vandam Constantin într-un litigiu pe care acesta îl are cu familia senatorului referitor la o vilă din cartierul ieşean Copou, pe care ambii şi-o revendică. În urmă cu câteva luni, senatorul a plecat din vilă, iar Vandam Constantin a fost pus sub urmărire penală, sub control judiciar, pentru furt şi distrugere.

Comisarul Adrian Butnaru a mai fost în mijlocul unui scandal public, în 2011. Atunci, a avut o relaţie amoroasă cu nevasta unui om de afaceri din oraş.
Acesta din urmă a fost reţinut după ce a aflat despre aventura soţiei sale, pentru că ar fi încercat să o şantajeze cu imagini compromiţătoare.

 

Comentarii