Centrul Cultural Oriental din Iaşi condamnă actele teroriste din Paris

luni, 12 ianuarie 2015, 02:29
1 MIN
 Centrul Cultural Oriental din Iaşi condamnă actele teroriste din Paris

Studenţii care învaţă la universităţile din oraşul nostru şi membrii Centrului Cultural Oriental din Iaşi condamnă atacul brutal din Franţa, asupra publicaţiei „Charlie Hebdo“, soldat cu multe victime.

 În această direcţie, un grup de studenţi francezi aflaţi la noi cu studii Erasmus au organizat ieri un marş al tăcerii. Acesta a început la ora 14 din Piaţa Unirii şi s-a terminat la sediul Institutului Francez de pe bulevardul Carol I. După acest marş a mai avut loc şi un moment de reculegere în memoria victimelor atentatelor din ultimele zile.
Pe de altă parte, Centrul Cultural Oriental din Iaşi condamnă public actul terorist din Paris prin reprezentanţii săi. „Gloanţele care au trecut prin jurnalişti au ajuns în inima societăţii musulmane. Acest atac sângeros este un act terorist şi nu poate fi justificat în niciun fel sau atribuit unei religii sau cultură şi nu are nicio legătură cu Învăţăturile Islamului care transmit pace şi iubire. Dorim să transmitem sincere condoleanţe pentru familiile victimelor şi poporului francez pentru această tragedie şi ne rugăm pentru recuperarea rapidă a răniţilor“, a declarat dr. Mohamed Daoud, preşedintele Centrului Cultural Oriental din Iaşi.
Francezii sunt şi acum în stare de şoc, după ce, miercuri, opt jurnalişti, doi poliţişti şi alte două persoane au fost ucise de doi terorişti care au luat cu asalt sediul publicaţiei satirice „Charlie Hebdo“ şi au tras cu arme de foc.
 

Comentarii