Ceva speranţe pentru fotbalişti

marți, 06 decembrie 2016, 02:42
2 MIN
 Ceva speranţe pentru fotbalişti

 Noi promisiuni de deblocare a finanţării CSM Politehnica. Clubul, care are nevoie de trei milioane de lei pentru a încheia anul fără datorii, ar putea primi un milion de lei

 
 
CSM Politehnica Iaşi are, din nou, speranţe că problemele grave pe care le întâmpină ar putea fi atenuate. După luni bune în care a fost singura echipă locală sărită de la finanţare dintre cele care beneficiază de sprijinul oficialităţilor locale, CSM a fost luată ieri în discuţie de membrii Fundaţiei Sportului Ieşean (FSI). La finalul întrevederii, preşedintele FSI, Lucian Popescu, a declarat: “Căutăm soluţii pentru a depăşi impasul în care se află clubul. Lucrăm la mai multe variante constructive, vrem să reducem datoriile şi să construim un buget sustenabil. Ne vom întâlni şi zilele următoare. Eu sper ca în această săptămână să putem începe să punem în practică soluţiile pe care le găsim, pentru ca echipa să-şi poată desfăşura activitatea normal”.
Conform unor surse, FSI intenţionează să aloce un milion de lei clubului de fotbal. Aceşti bani ar putea doar să reducă datoriile grupării ieşene, care se ridică la circa 2,3 milioane de lei. Ţinând cont şi de cheltuielile pentru luna în curs, CSM Poli are nevoie de trei milioane de lei pentru a încheia anul pe zero. Dacă milionul promis va fi virat în conturi, CSM ar achita datoriile presante, între care cele către bugetul de stat, pentru deblocarea conturilor şi un salariu către jucători, pentru a evita ca aceştia să devină liberi de contract. Reamintim, pe 15 decembrie fotbaliştii ar putea ajunge la trei retribuţii restante, astfel că ar avea dreptul să-şi depună memorii prin care să ceară atât încasarea banilor cât şi rezilierea contractelor. Lichidarea restanţelor, necesară pentru primirea licenţei pentru sezonul următor, ar putea fi făcută abia în ianuarie, când va fi primită a doua rată din drepturile de televizare pentru sezonul în curs.
Până acum, FSI a virat în a doua jumătate a anului 110 000 de euro către CSM Poli, clubul plătind 125 000 de euro pentru montarea scaunelor pe stadionul “Emil Alexandrescu”.
CSM Politehnica este singura echipă locală care produce bani consistenţi din surse proprii, circa 50% din cheltuielile din acest an fiind asigurate de club. Bila neagră o reprezintă activitatea de atragere a sponsorilor, grosul banilor obţinuţi de echipă (45% din bugetul total) venind din drepturile de televizare. 
 
Rezultate înregistrate ieri în etapa a XIX-a a Ligii I: CFR Cluj – ACS Poli Timişoara 2-2 (1-2). Nascimento (’43, ’57 – ambele din penalty) / Drăghici (’35, ’41);  Gaz Metan Mediaş – Dinamo 4-0 (1-0). Llullaku (’31, ’90  – ambele din penalty), Axente (’77. ‘81)
 
 
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii