Mihai Chirica: Voi trimite un punct de vedere la Guvern! Reacţii palide referitoare la lipsa finanţărilor pentru Iaşi în bugetul naţional

Chirica îi va aminti lui Cioloş de planul pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş

marți, 08 decembrie 2015, 02:58
2 MIN
 Chirica îi va aminti lui Cioloş de planul pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş

Cea mai mare lovitură dată Iaşului: pentru autostrada spre Târgu Mureş nu s-au alocat bani nici măcar pentru revizuirea studiului de fezabilitate.

Primarul interimar Mihai Chirica a reacţionat ieri după ce proiectele importante ale Iaşului nu au fost propuse spre finanţare în proiectul de buget pe anul 2016. Edilul a criticat neintroducerea în buget a finanţării autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş.

Iniţial, în 2016 urma să fie relansată licitaţia pentru revizuirea studiului de fezabilitate, iar din 2017 să înceapă lucrările cu fonduri europene. În schimb, singura prioritate pentru Guvern este Sibiu – Piteşti şi continuarea lucrărilor la autostrăzi aflate în diverse stadii de realizare, ele făcând legătura între Ardeal şi sudul ţării, în timp ce Moldova continuă să fie izolată din acest punct de vedere.

„În ceea ce priveşte Regiunea de Nord-Est, autostrada ar trebui abordată aşa cum este normal pentru o ţară care se dezvoltă echilibrat, nu neapărat pentru a ne da nouă satisfacţie, celor din regiune. Este vorba de o strategie naţională care trebuie să ţină cont de acest lucru“, a declarat Chirica.

Edilul a susţinut că va trimite un punct de vedere la Guvern prin care va solicita introducerea autostrăzii în proiectul de buget pe anul 2016. În acelaşi timp, primarul interimar a făcut referire şi la faptul că nici centura ocolitoare a Iaşului nu se regăseşte la capitolul finanţări, şi nici Spitalul Regional de Urgenţe. Totodată, Chirica a susţinut necesitatea introducerii unor proiecte de investiţii (educaţie, sănătate, sport) prin intermediul cărora municipiul să se dezvolte.

În proiectul de buget pe anul 2016, proiectul autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş nu există nici măcar la nivel de revizuire a documentaţiei tehnice. În schimb, au fost declarate priorităţi autostrăzi precum Lugoj – Deva, Timişoara – Lugoj, Orăştie – Sibiu, Transilvania şi Piteşti-Sibiu, precum şi variantele de ocolire din Târgu Mureş, Timişoara, Bacău, Carei, Craiova Sud, Târgu Jiu, Caracal, Mihăileşti, Săcuieni sau Suceava.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii