Concurs interjudeţean de protecţie civilă

luni, 26 iunie 2017, 01:50
2 MIN
 Concurs interjudeţean de protecţie civilă

Regiunea Moldovei va fi reprezentată la concursul naţional „Cu viaţa mea, apăr viaţa“ de către echipe de elevi din Iaşi şi Botoşani. 

Proba interjudeţeană s-a de­sfăşurat vineri, pe data de 23 iunie pe Stadionul Municipal „Emil Alexandrescu“ din Iaşi, concursul având drept tematică protecţia civilă. În cadrul competiţiei organizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţan Iaşi, în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Grigore Sturdza“ şi Serviciul de Ambulanţă Iaşi au participat şase echipe. Astfel, pentru secţiunea liceu, au concurat echipajele de la Liceul Teh­nologic de Mecatronică şi Automatizări Iaşi, Colegiul Tehnic ,,Gheor­ghe Asachi“ Bo­toşani şi Colegiul Tehnic ,,A.I.Cuza“ Suceava, iar la gimnaziu echipajele de la Liceul cu Program Sportiv Botoşani, Şcoala Gimnazială ,,Ioanid Romanescu“ Voineşti, judeţul Iaşi şi Liceul Tehnologic ,,Mihai Eminescu“ Dumbrăveni, judeţul Suceava.

Elevii care au participat la concurs fac parte din echipele cercurilor tehnico-aplicative „Cu viaţa mea, apăr via­ţa“, echipe care activează în şcolile participante. Acestea şi-au testat cunoştinţele teore­tice referitoare la măsurile de apărare împotriva incendiilor şi a altor dezastre, cu privire la acordarea primului ajutor, dar şi-au testat şi curajul, spiritul de echipă sau rezistenţa. În urma desfăşurării probelor, la secţiunea pentru gimnaziu, locul I a fost obţinut de Şcoala Gimnazială „Ioanid Ro­manescu“ din Voineşti, locul al II-lea a fost obţinut de elevii de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu“ din Dumbrăveni – Suceava, iar locul al III-lea de elevii de la Liceul cu Program Sportiv Botoşani. La secţiunea destinată elevilor de liceu, pe primul loc s-a clasat Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi“ din Botoşani, pe locul al II-lea Colegiul Tehnic „A.I.Cuza“ din Suceava, iar pe locul al III-lea Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări Iaşi.  Echipele de pe locul I vor fi cele care vor reprezenta zona Moldovei la com­petiţia naţională care se va desfăşura la Galaţi în luna iulie. 

Comentarii