Când e o ocazie de luat bani de pomană, nu mai contează „algoritmul“

Consilierii PSD şi ALDE s-au înghesuit să taie frunze la câini, pentru 700 de lei lunar

joi, 29 septembrie 2016, 02:01
3 MIN
 Consilierii PSD şi ALDE s-au înghesuit să taie frunze la câini, pentru 700 de lei lunar

3 aleşi de la PSD, doi de la ALDE şi unul de la PMP vor face parte din celebra Autoritate Teritorială de Ordine Publică (ATOP). Miza este suma de 700 de lei lunar 

Social-democraţii au făcut legea ieri, în Consiliului Judeţean. La finalul celei mai lungi şedinţe în plen din acest mandat, PSD şi-a impus punctul de vedere cu privire la toate punctele aflate în dispută. Maşina de vot social-democrată a funcţionat impecabil, PSD reuşind să rupă până şi din voturile aliaţilor PNL din CJ.

Şedinţa CJ a debutat cu intervenţia consi­lie­rului judeţean Liviu Brătescu, acesta reluându-şi o solicitare făcută la întâlnirile precedente. „În septembrie, CJ a alocat 500.000 lei către Fundaţia Sportului Ieşean. Urmează să mai dăm încă 500.000 de lei. De patru ani tot aştept un raport de activitate al FSI. Vi l-am cerut şi dumneavoastră şi îl cer din nou“, i s-a adresat Brătescu preşedintelui CJ, Maricel Popa. Aces­ta s-a ridicat şi i-a înmânat un biblioraft întreg liberalului, arătându-i că s-a conformat solicită­rii. „Ăsta e raportul. Vi-l las să vă uitaţi pe el. La sfârşitul şedinţei, mi-l daţi înapoi“, a spus Popa. Ceea ce părea spus în glumă s-a dovedit în final a fi fost cât se poate de serios, preşedintele CJ cerând înapoi dosarul. „Faceţi dumneavoastră o cerere scrisă“, i-a spus Popa unui Brătescu rămas perplex.

O a doua întrebare a liberalului, referitoare la stadiul constituirii Fundaţiei pentru Cultură Iaşi, a rămas fără răspuns din partea preşedintelui CJ, care a trecut în viteză la votarea ordinii de zi. Deşi luna trecută organigrama şi bugetul Ae­roportului au provocat discuţii aprinse, de această dată cele două proiecte de hotărâre au fost votate în unanimitate. Tot fără discuţii s-a votat şi numirea reprezentanţilor CJ în consiliile de administraţie ale instituţiilor, spitalelor şi şcolilor din subordine. În schimb, scoaterea la licitaţie spre închiriere a spaţiilor de depozitare din cadrul parcului agroindustrial Transa­gropolis a provocat dezbateri aprinse, mai ales între membrii PSD. Dezbaterea a fost provocată de faptul că anul trecut se votase constituirea unei organizaţii neguvernamentale care să gestioneze parcul, idee la care preşedintele CJ a renunţat, invocând lipsa de timp. Discuţiile în contradictoriu între executivul CJ şi consilierul PSD Mihaela Ivancia s-au prelungit şi pe hol, într-o pauză de consultări. Votul a fost până la urmă în unanimitate favorabil propunerii de închiriere prin licitaţie a spaţiilor din Trans­agropolis. 

Ultimul punct dezbătut a fost desemnarea reprezentanţilor CJ în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică. Membrii ATOP sunt remuneraţi cu 10% din indemnizaţia preşedintelui, adică aproximativ 700 de lei lunar. Liberalii au cerut repartizarea celor 6 locuri disponibile în funcţie de ponderea fiecărui partid în CJ, în timp ce social-democraţii au cerut ca fiecare partid să propună câţi membri vrea, aceştia urmând să fie desemnaţi la vot. 

Au fost făcute în total 8 propuneri, dintre care două din partea liberalilor. În urma votului secret, tocmai liberalii au fost scoşi pe tuşă, PSD adjudecându-şi trei din cele şase fotolii de membru ATOP, iar PMP un al treilea. ALDE a câş­tigat celelalte două posturi, deşi nu dispune decât de trei voturi în CJ. „Rog să se consemneze în procesul verbal că PNL, al doilea partid din CJ, nu va avea reprezentant în ATOP. Ieşenii care au votat PNL au fost astfel desconsideraţi“, a spus liderul consilierilor judeţeni PNL, Daniel Minciună.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii