Copiii pot învăţa să gătească în cadrul unor ateliere gastronomice la Pietrărie

marți, 07 iulie 2015, 18:18
2 MIN
 Copiii pot învăţa să gătească în cadrul unor ateliere gastronomice la Pietrărie

Ieşenii îşi pot duce copiii între 16 şi 18 iulie la o serie de ateliere de educaţie gastronomică care vor avea loc la Bârnova, în Parcul Arca lui Noe – Pietrărie.

Acestea sunt dedicate copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani şi costă 20 de lei pe zi sau 50 de lei pentru 3 zile. Fiecare atelier va cuprinde o parte de teorie, una practica şi una de creativitate (poveste, joc, desen). Toate materialele sunt asigurate, iar cei mici vor găti salate sau turtiţe şi vor face limonadă în timp ce li se vor spune poveşti cu legume şi fructe.

Primul atelier se numeşte „Traista cu făină“ în cadrul căruia copii vor învăţa diferenţa ditre tipurile de făină de grâu, porumb, orez, migdale şi întrebuinţările lor. Vor învăţa drumul boabelor de la ogor la moară şi florile de câmp care trăiesc printre spice.

Cel de-al doilea atelier se numeşte „Grădina cu legume“ şi presupune învăţarea legumelor de sezon, un picnic în poeniţă, poveşti cu întâmplări din grădina cu arici.

Cel de-al treilea atelier se numeşte „Vara fructelor“ şi presupune o serie de lecţii despre vitamine, o comparaţie între livada bunicilor şi fructele tropicale, o salată de fructe făcută de copii şi realizarea unui desen colectiv de către copii pe această temă.

Arca lui Noe este o mini-fermă şi parc de joacă în Bârnova-Iaşi, un loc pentru copii şi adulţi în mijlocul naturii. Programul este de la ora 9 până la ora 21, de luni până vineri. Pentru mai multe informaţii şi rezervări puteţi suna la numărul de telefon: 0766/315.043.

Comentarii