Cifre oferite de medici care te iau cu ameţeală, ca părinte:

Creşte o generaţie „ameţită” de droguri. Consumul în rândul minorilor ar fi crescut de 5 ori într-un an

joi, 19 februarie 2015, 02:50
2 MIN
 Creşte o generaţie „ameţită” de droguri. Consumul în rândul minorilor ar fi crescut de 5 ori într-un an

Tineri ieşeni pe patul de spital după ce au consumat etnobotanice. Doi băieţi, în vârstă de 14, respectiv 16 ani, au fost transportaţi de un echipaj de prim ajutor la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria“ după ce au consumat substanţe halucinogene.

Ei prezentau ameţeli, dureri de cap, iar unul dintre ei a şi consumat, pe lângă droguri, băuturi alcoolice.

„Cei doi băieţi, în vârstă de 14, respectiv 16 ani, au fost aduşi cu o stare generală influenţată, cu cefalee, ameţeli după consumul pe cale inhalatorie de substanţe psihodisleptice. Cel de 14 ani avea şi etilism acut, cu o alcoolemie de 0,95 grame la litru. Amândoi sunt internaţi în Secţia de Toxicologie“, a precizat dr. Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Iaşi.

După ce şi-au revenit, tinerii le-au povestit medicilor situaţia în care se află.

Adolescentul de 14 ani a părăsit mediul familial în luna august a anului trecut, şi de atunci trăieşte în scări de bloc. Celălalt, de 16 ani, are ambii părinţi plecaţi la muncă în Italia, şi locuieşte într-un cămin şcolar.

Ambii au fost preluaţi de serviciul de asistenţă socială, care va decide ce se va întâmpla mai departe din punctul de vedere al integrării în familie sau nu a acestor doi copii.

De asemenea, medicii specialişti trag un semnal de alarmă şi spun că numărul de cazuri înregistrate cu intoxicaţii din cauza etnobotanicelor pare să fie în creştere.

De la începutul anului şi până acum, adică 7 săptămâni, au existat 11 astfel de cazuri, faţă de a doua jumătate a anului trecut, când era înregistrat un caz la trei săptămâni.

Asta ar însemna că, practic, consumul ar fi crescut de circa 5 ori.

 

Comentarii