N

Cum a fost serbată Ora Pământului la Iaşi, pe Pietonal (VIDEO)

N

sâmbătă, 29 martie 2014, 22:00
2 MIN
 Cum a fost serbată Ora Pământului la Iaşi, pe Pietonal (VIDEO)

\N

UPDATE

A fost scris, cu ajutorul lumânărilor aprinse, pe trotuarul din faţa Primăriei: „Ora Pământului, Iaşi”. După ce luminile s-au stins, la ora 20:30, a început spectacolul. Finalul a fost abrupt, semnalat de aprinderea luminilor.

Show-ul cu flăcări de pe Pietonalul „Ştefan cel Mare” organizat pentru a marca „Ora Pământului” a atras puţini spectatori. Nu a plouat, dar a fost foarte frig.

Ieşenii care s-au adunat în faţa Primăriei şi a Mitropoliei au fost relativ nemulţumiţi de spectacolul sărac. Însă ei au spus că puţinele momente au fost plăcute. Show-ul i-a atras în special pe copii.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Primăria pregăteşte un spectacol cu flăcări în această seară, de Ora Pământului. Unul din cele mai mari evenimente de mediu din lume va fi marcat şi la Iaşi prin mai multe acţiuni. Primăria va stinge iluminatul public în această seară, de la ora 20.30 la 21.30, pe pietonalul Ştefan cel Mare, precum şi iluminatul arhitectural la Mănăstirea Trei Ierarhi şi Palatul Roznovanu. „În acest interval orar va avea loc un spectacol de Street-Acting, iar trei fachiri vor creea show-uri extraordinare cu flăcări, uimind publicul prin mişcările realizate cu acurateţe. De asemenea, vor fi pregătite mai multe surprize împreună cu Clubul de Dans The Sky“, a transmis Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei. Pietonalul va găzdui mâine o expoziţie de proiecte de mediu care va fi deschisă de la ora 14 şi va ţine până la ora 20. Echipa de la Facultatea de Fizică va prezenta măsurători de poluare electromagnetică, dispozitive care folosesc surse de energie alternative şi vor organiza o demonstraţie de măsurare a radioactivităţii atmosferice. În plus, studenţii din Liga Chemis vor realiza o caroserie de maşină din PET-uri, iar cei de la Facultatea de Geografie vor prezenta un glob pământesc din materiale reciclabile. Aceştia vor aduce un sonometru pentru a măsura poluarea fonică şi o trusă mobilă de monitorizare a calităţii apei şi aerului. În plus, Societatea Ornitologică Română va pregăti o expoziţie şi un workshop în legătură cu modul de reciclare a peturilor de plastic pentru a crea hrănitori pentru păsări.

 

Comentarii