Cum doreşte Iaşul să caute în judeţele vecine clienţi pentru Aeroport

marți, 17 septembrie 2013, 12:06
2 MIN
 Cum doreşte Iaşul să caute în judeţele vecine clienţi pentru Aeroport

Aeroportul îşi va face reclamă în Moldova pe banii Consiliului Judeţean. Preşedintele CJ, Cristian Adomniţei, şi-a anunţat intenţia de a finanţa o campanie publicitară menită să atragă pasageri din celelalte judeţe din regiune.

„La viitoarea şedinţă ordinară vom aproba pentru Aeroport o sumă pentru a-şi putea face reclamă în celelalte judeţe din Moldova şi pentru a putea, astfel, să aducem pasageri noi pe Aeroport. Sunt foarte interesat ca numărul pasagerilor să crească pentru că este principalul indicator pe care orice companie aeriană îl are în vedere atunci când decide dacă vine sau nu pe un aeroport. La orice negociere pentru deschiderea unei noi rute, una din întrebări este: «câţi pasageri aţi avut anul trecut?»“, a explicat preşedintele CJ.

Conform precizărilor lui Adomniţei, suma pe care o va propune spre aprobare plenului CJ cu această destinaţie se va ridica la 50.000 de euro. Intenţia de lansare a unei campanii publicitare a fost anunţată de directorul Aeroportului încă din luna iunie.

Dintre cele trei aerogări din Moldova, aeroportul ieşean este depăşit ca număr de pasageri de cel din Bacău. Acesta a înregistrat anul trecut un trafic de aproape 400.000 de pasageri, cu 50% mai mult decât traficul înregistrat pe Aeroportul din Iaşi.

Aeroportul Iaşi are la această oră cinci legături externe regulate. Tarom operează zborurile către Londra, Roma, Torino şi Bologna, iar Austrian Airlines deţine cursa spre Viena. Singura cursă internă operată este cea a Tarom, spre Bucureşti.
 

Comentarii