Daum şi-a chemat soldaţii

sâmbătă, 20 mai 2017, 01:43
3 MIN
 Daum şi-a chemat soldaţii

 

Selecţionerul german a anunţat lotul României pentru partidele cu Polonia şi Chile
 
Selecţionerul Christoph Daum a  anunţat ieri lotul naţional de fotbal pentru meciurile cu Polonia şi Chile, primul din preliminariile CM 2018, al doilea cu caracter amical. Daum a făcut, pentru FRF, o caracterizare a fiecărui fotbalist pentru care a optat. " Tătăruşanu este un portar care întotdeauna dă încredere. Pantilimon nu evoluează constant la Watford, dar ultima dată când l-am convocat şi-a arătat calităţile. Florin Niţă se descurcă foarte bine la Steaua. Un caracter bun şi vine cu ceva special la echipa naţională. Vom vedea cum s-a recuperat Silviu Lung după accidentare", a spus el despre portarii pe care i-a convocat.
Apoi, Christoph Daum şi-a justificat şi alegerile în ceea ce îi priveşte pe fundaşi: "Romario Benzar este un jucător foarte bun, care poate evolua pe mai multe posturi în defensivă. Prezenţa lui ne oferă mai multe opţiuni. Bogdan Ţîru a făcut o treabă foarte bună la Viitorul, lui i se datorează faptul că echipa are o defensivă bună.. Despre Chiricheş, toată lumea ştie că atunci când este pe teren este lider. şi. Săpunaru este un jucător de top la Astra, toţi îi cunosc potenţialul”. Dacă situaţia lui Cosmin Moţi este incertă, el urmând să aibă un control medical, Grigore este caracterizat de selecţioner ca un luptător. Alin Toşca progresează la Betis, arătând şi valenţe de construcţie, iar Latovlevici este văzut ca unul dintre cei mai buni jucători defensivi de bandă stângă din Turcia. “Ganea  şi-a îmbunătăţit jocul pe parcursul ultimului an în care l-am urmărit", a precizat Daum.
Despre mijlocaşii aleşi, Daum a spus că cu progresat cu toţii. Hanca a participat la acţiuni de joc decisive, iar Răzvan Marin este puţin afectat de ceea ce se întâmplă la Standard Liège. Eric Bicfalvi are referinţe bune de la antrenorul naţionalei Rusiei. Cel mai mult, Daum a vorbit despre Pintilii, pe care îl consideră un jucător cheie: “Mi-ar fi plăcut să fie mai tânăr, ca să construiesc echipa în jurul lui. Este un jucător care organizează excelent linia de mijloc a echipei şi vom face totul pentru ca el să fie în cea mai bună formă împotriva Poloniei. Nicu Stanciu întâmpină ceva probleme la Anderlecht, dar le va depăşi, iar Chipciu, colegul său, este întotdeauna un jucător pe care te poţi baza”, a spus selecţionerul, care s-a declarat satisfăcut de evoluţia lui Bogdan Stancu împotriva echipei Beşiktaş şi i-a urat bun venit lui Băluţă.
În privinţa atacanţilor, Daum i-a lăudat pe toţi: "Rotariu a fost titular, a evoluat mult şi progresul lui este extraordinar. ŞiGrozav este un jucător care îşi doreşte să obţină mai mult, care progresează pe zi ce trece. Florin Andone a marcat nouă goluri în La Liga, a contribuit la alte câteva. Este întotdeauna periculos în atac şi sper că va fi la fel şi la echipa naţională. Denis Alibec a trecut printr-un moment dificil când s-a mutat de la Astra la Steaua. Are ceva ce nu poate fi învăţat: este un marcator, foarte periculos în careu şi îl vom ajuta să îşi îmbunătăţească calităţile. Andrei Ivan, de la Craiova, este un jucător foarte motivat şi care vrea să facă pasul următor”..În iunie, reprezentativa României dispută două partide: în 10 iunie, ora 21.45, la Varşovia, contra Poloniei, meci contând pentru preliminariile Cupei Mondiale 2018, şi în 13 iunie, ora 21.00, pe Cluj Arena, un amical împotriva selecţionatei din Chile.
 
Lotul anunţat de Daum: Tătăruşanu, Pantilimon, Niţă, Lung (portari); Benzar, Ţîru, Chiricheş, Săpunaru, Moţi, Grigore, Toşca, Latovlevici, Ganea (fundaşi); Hanca, Marin, Bicfalvi, Pintilii, Stanciu, Băluţă, Chipciu, Stancu (mijlocaşi): Rotariu, Grozav, Andone, Alibec, Ivan (atacanţi). Lista adiţională: Găman, Gardoş, Măţel, Popa, Keşeru.

    

Comentarii