De ce nu mai opreşte acceleratul în Gara Paşcani? Raspunsul ministerului

vineri, 28 aprilie 2017, 01:50
2 MIN
 De ce nu mai opreşte acceleratul în Gara Paşcani? Raspunsul ministerului

Ministerul Transporturilor a răspuns interpelării pe această temă făcută de un deputat din oraş . "Sunt doar 3 călători pe zi", motivează oficialii de la Guvern.

Ministerul Transporturilor (MT) susţine că trenurile Bucureşti – Suceava nu mai opresc în Paşcani din lipsă de călători. Autoritatea centrală a fost interpelată pe această temă de deputatul PSD de Iaşi Vasile Axinte, de loc din Paşcani, care şi-a arătat nemulţumirea faţă de situaţie. „Staţia Paşcani a înregistrat la toate trenurile circa 597 călători lunar (20 călători/zi) şi în medie 3 călători/tren/zi, la cele 6 perechi de trenuri care au circulat pe distanţa Bucureşti Nord – Suceava, din totalul de călători transportaţi cu aceste trenuri. CFR Călători îşi desfăşoară activitatea pe o piaţă concurenţială şi trebuie să-şi adapteze oferta permanent la nevoile şi aşteptările clienţilor săi“, se arată în adresa MT.

Autoritatea centrală susţine că, în urma analizării fluxurilor de călători care au utilizat trenul Bucureşti – Suceava, s-a constatat că în proporţie de 90% este format din călători care au circulat pe distanţe mari, şi care doresc o reducere a timpilor de mers. În aceste condiţii, spun oficialii MT, şi ţinând cont că infrastructura feroviară nu permite circulaţia trenurilor cu viteză maximă, singurul criteriu pentru reducerea duratei de transport a fost diminuarea numărului de opriri în staţiile care au înregistrat un trafic scăzut. „Astfel, s-a dispus circulaţia acestui tren fără oprire în staţiile Rm. Sărat, Mărăşeşti, Adjud, Roman, Paşcani, Dolhasca, Vereşti, reducându-se durata de transport cu o oră şi şase minute. Pentru această relaţie au rămas disponibile celelalte servicii InterRegio, cu oprire în staţia Roman, la acelaşi tarif, dar cu o durată de parcurs suplimentară (aproximativ o oră)“, se mai precizează în adresa MT.  

 

 

Comentarii