Decizie luată ieri la Iaşi: doctoriţele şpăgare de la Vaslui rămân în arest

miercuri, 19 august 2015, 01:53
2 MIN
 Decizie luată ieri la Iaşi: doctoriţele şpăgare de la Vaslui rămân în arest

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au decis, ieri după-amiază, ca două cadre medicale din judeţul Vaslui să fie ţinute în arest preventiv, împotriva lor fiind derulată o anchetă penală pentru corupţie. 

Doctoriţele Simona Botez şi Doina Andrei, de la Secţia de Gine­cologie a Spitalului Judeţean Vaslui, sunt în spatele gratiilor din luna februarie a acestui an. 

Ancheta în cazul lor, derulată de procurorii din judeţul vecin, a fost de­marată ca urmare a unui apel telefonic efectuat de o pacientă care a precizat ofiţerilor anticorupţie că doctoriţa Simona Botez i-ar fi solicitat 1.500 de lei pentru o întrerupere de sarcină.

La începutul lunii februarie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au realizat un flagrant în acest caz, cele două fiind reţinute. În timpul anchetei, procurorii au descoperit şi alţi pacienţi cărora li s-ar fi cerut bani de cele două doctoriţe. De asemenea, un al treilea medic, Adrian Tănă­sescu, a fost şi el pus sub acuzare tot pentru luare de mită. Medicii ar fi pus pe picioare o adevărată reţea infracţio­nală, realizând avorturi ilegale în schimbul unor sume de bani.

„Din probatoriul administrat rezultă suspiciunea rezonabilă privind săvârşirea de infracţiuni de corupţie şi fals de către mai mulţi angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui care, în virtutea faptului că deţin o anumită autoritate conferită de pregătirea de specialitate şi utilizând resursele Spitalului Judeţean de Urgenţă Vas­lui, au creat o practică în sensul pretinderii şi primirii de bani de la pacienţi în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv prestarea serviciilor medicale“, au precizat procurorii vasluieni.

Cele două doctoriţe aflate în arest sunt depuse în prezent la Penitenciarul din Bacău.

Comentarii