N

Deputatul Anton Doboş vrea referendum local pentru tăierea pomilor

N

joi, 05 iunie 2014, 01:50
2 MIN
 Deputatul Anton Doboş vrea referendum local pentru tăierea pomilor

\N

Parlamentarul liberal ieşean scrie pe site-ul personal că a prezentat în Parlament problema tăierilor de arbori din municipiul Iaşi.

„ Zilele trecute am luat cuvântul în plenul Parlamentului, pentru a atrage atenţia asupra unor derapaje ale Primăriei Iaşi în ceea ce priveste masacrarea pomilor din municipiu. Am condamnat, în faţa deputaţilor şi senatorilor din întreaga ţară, atitudinea primarului Gheorghe Nichita faţă de „moştenirea verde“ a Iaşului. Am adus la cunoştinţă faptul că şeful municipalităţii şi-a propus să taie sute de arbori din zona Copou şi din parcul din faţa Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri“. Iar asta se întâmplă la scurt timp după ce a fost defrişată de tei zona centrală a oraşului, împotriva voinţei cetăţenilor şi fără nicio explicaţie credibilă“, este postat pe www. antondobos.ro.

Deputatul anunţă că liberalii locali îi cer primarului Gheroghe Nichita să organizeze referendum în legătură cu tăierea platanilor din parcul teatrului. El afirmă ca ar fi posibilă şi o modificare a legislaţiei naţionale. „Parlamentarii liberali susţin modificarea Legii 24 din 2007 referitoare la spaţiile verzi din localităţi, în sensul în care tăierile de arbori din mediul urban să se poată face doar cu avizul Agenţiei pentru Protecţia Mediului. Sunt sigur că demersul nostru vine în întâmpinarea dorinţei exprimate de mii de ieşeni, care vor ca investiţiile efectuate în oraş, multe dintre ele aflate încă la stadiul de şantier blocat, să nu însemne mutilarea bogăţiei verzi“, a adăugat Anton Doboş. (Dana C.)
 

Comentarii