Doina Azoicăi poate rămâne decan la Medicină. DNA, înfrânt în instanţă

marți, 09 iunie 2015, 02:01
3 MIN
 Doina Azoicăi poate rămâne decan la Medicină. DNA, înfrânt în instanţă

DNA, înfrângere în instanţă în dosarul decanului de la Medicină.

Magistraţii Tribunalului Iaşi au respins ieri propunerea de luare a măsurii controlului judiciar împotriva decanului Facultăţii de Medicină Ge­nerală de la UMF Iaşi. Procurorii DNA au cerut luarea acestei măsuri preventive odată cu trimiterea în instanţă a dosarului în care Doina Azoicăi este acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu. Soluţia de ieri poate fi contestată.

„Este o soluţie justă şi echilibrată a judecătorului de cameră preliminară rezultată dintr-o analiză obiectivă a actelor de urmărire penală, a susţinerilor apărării şi a sta­diului efectiv în care se află procesul penal. Nu se poate lua din nou, după o­pinia mea, o măsură restrictivă de drepturi după ce pentru aceeaşi situaţie de fapt măsura a fost revocată de ju­decătorul de drepturi şi libertăţi acum mai bine de 45 de zile. În condiţiile în care nu au apărut elemente de noutate care să justifice luarea măsurii, iar doamna Azoicăi a avut o conduită procesuală adecvată şi când se afla fără nicio interdicţie, măsura controlului judiciar nu apare a fi oportună şi nici necesară pentru desfăşurarea în conti­nuare a procesului penal“, ne-a precizat Iulian Gafon, avocatul Doinei Azoicăi.

Decanul de la Facultatea de Medicină Generală a fost trimis în judecată săptămâna trecută, fiind acuzat că ar fi înscris ilegal, direct în anul II, un student marocan. În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată şi un prodecan de la facultate, precum şi alte persoane. Dacă s-ar fi luat măsura controlului judiciar, Azoicăi nu ar mai fi putut să îşi exercite drepturile de decan, aşa cum s-a întâm­plat, mai bine de jumătate de an, după învinuirea sa.

CITIŢI ŞI:

Doina Azoicăi a revenit ca decan la Medicină şi se aruncă în lupta pentru şefia UMF

O decizie luată de justiţia ieşeană are urmări în competiţia pentru funcţia de rector de la UMF Iaşi. După ce, timp de cinci luni, i s-a interzis să exercite funcţia de decan al Facultăţii de Medicină Generală, de ieri, Azoicăi a putut să îşi preia funcţia.

 

Un dosar ciudat de corupţie al DNA, la UMF Iaşi! Mită de decan: o tavă şi un ceainic

Procurorii anticorupţie au pus-o sub acuzare pe Doina Azoicăi, decan al Facultăţii de Medicină a UMF Iaşi, acuzând-o de luare de mită. Profesoara ar fi primit prin poştă, la sediul UMF, o tavă şi un ceainic de argint drept răsplată pentru înmatricularea unui student străin.

 

Marocanul care a declanşat acţiunea "ceainicul mită" la UMF vrea clemenţă

Cetăţeanul de origine marocană de la care a pornit dosarul în care decanul de la Facultatea de Medicină Generală este cercetat penal este nemulţumit de măsurile luate de DNA împotriva sa.

 

Comentarii