Ne merităm soarta!

Două tinere jefuite pe stradă s-au împăcat cu hoaţele după ce Poliţia le-a prins

miercuri, 01 februarie 2017, 02:50
4 MIN
 Două tinere jefuite pe stradă s-au împăcat cu hoaţele după ce Poliţia le-a prins

Oamenii legii le-au reţinut pe cele două hoaţe după 2 luni de cercetări, „blindaţi“ fiind cu imaginile unei camere video din zonă. Când însă voiau să le aresteze pentru 30 de zile, ieri, surpriză: victimele şi-au retras plângerile, spunând că s-au împăcat. Hoaţele pot fi astfel văzute din nou pe străzi, la furat.

Două tinere hoaţe din Păcureţi au fost surprinse recent de ca­merele video ale unui fast-food din Copou, de lângă Spitalul „Parhon“, chiar când băgau mâna în poşeta unei tinere ce cumpăra mâncare. Cu dovada clară a furtului, şi cu banii furaţi, studenta şi-a retras apoi plângerea, după ce Poliţia le-a prins, iar hoaţele au scăpat astfel basma curată. Ca urmare, hoaţele pot fi acum din nou văzute pe străzi, la „vână­toare“. Tot ieri, poliţiştii au prins alte două femei şi un bărbat, hoţi de buzunare, căutaţi de poliţia ger­mană pentru furturi din bu­zunare şi poşete, dar şi tâlhării. 

 
Suma furată: 400 lei
 
În imaginile care au fost surprinse pe data de 2 decembrie 2016 de camera fast-food-ului din Copou se pot vedea trei tinere, ce par studente, care se opresc în faţa fast-food-ului şi vorbesc cu vânzătoarea. Cele două hoaţe s-au poziţionat în spatele lor şi, după ce le filează, se apropie de una dintre fete, şi una dintre ele îi deschide geanta atârnată pe umăr. Din geantă, hoaţa scoate un telefon mobil, însă este surprinsă de tânără. Calm, hoaţa îi înapoiază telefonul fetei, însă se ţine scai de grupul de fete şi, tot gesticulând şi vorbind, până la urmă îi fură altei studente din grup portofelul, în care se aflau bani. Ieri, după aproape două luni de urmărire, poliţiştii au reuşit să le reţină pe cele două hoaţe, fiind „blindaţi“ cu probe. Însă, stupoare: acestea le-au convins pe victime să re­nunţe la acuzaţii, şi s-au împăcat. Aşadar, hoaţele au scăpat basma curată. Potrivit unor surse din poliţie, hoaţele se numesc Lu­miniţa Bobocel, în vârstă de 23 de ani, şi Mariana Lăcustă, de 22 de ani. Acestea, cel mai probabil, au înapoiat victimei suma de bani, dar au şi ameninţat, studentele cedând în urma acestora. „Este vorba despre două tinere, în vârstă de 22 şi 23 de ani, care au fost reţinute iniţial pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore. Poliţiştii au dorit să ceară arestare preventivă, numai că părţile vătămate şi-au exprimat dorinţa de a retrage plângerea“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei. Ca urmare, hoaţele pot fi văzute în continuare prin municipiu, „operând“ buzunarele ieşenilor. În ziua în care a fost făcută filmarea, cele două hoaţe au reuşit să subtilizeze portofelul din po­şeta tinerei, în care se aflau acte şi 400 de lei.
 
Hoţi de Germania, reţinuţi
 

Zilele trecute, poliţiştii de la Biroul Urmăriri au reţinut alţi trei hoţi, de data aceasta care „ope­rau“ prin Germania. Este vorba tot despre două femei şi un bărbat. „La data de 30 ianuarie, poliţiştii din cadrul IPJ Iaşi au depistat pe raza municipiului Iaşi două femei de 32 respectiv 33 ani şi un bărbat de 35 de ani, toţi din municipiul Iaşi, cercetaţi de autorităţile germane pentru înşelăciune, furt din buzunare şi poşete. Faptele ar fi fost comise în perioada 14 – 23 iunie 2016 în localităţile Darmstadt şi Greis­heim. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi supravegheat bancomatele din centrele comerciale, unde ţinta erau vârstnicii care utilizau cardurile pentru a scoate bani, apoi îi urmăreau pentru a le sustrage portofelele sau genţile cu tot cu carduri. La scurt timp, aceştia scoteau de pe cardurile sustrase, în mod repetat, sume mici de bani“, a adăugat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei. Hoţii au copii minori, iar în acest sens poliţiştii au comunicat către Direcţia pentru Protecţia Copilului să le fie încredinţaţi copiii altor membri de familie. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii