Elevii, pregătiți pentru examenele naționale. Încep simulările

joi, 17 noiembrie 2016, 02:56
2 MIN
 Elevii, pregătiți pentru examenele naționale. Încep simulările

Rolul acestora este de a familiariza elevii cu atmosfera de examen 

Elevii de clasa a VIII-a şi cei de-a XII-a vor trece luna viitoare de prima simulare pentru evaluarea naţională şi bacalaureat. Această sesiune este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, iar rolul acesteia este de a familiariza elevii cu atmosfera de examen, cu tipul şi gradul de dificultate a subiectelor, de a evalua nivelul de pregătire de etapă a candidaţilor, precum şi de a regla din timp anumite disfuncţio­nalităţi.

Astfel, simularea pentru evaluarea naţională va avea loc pe 7 decembrie, la Limba şi literatura română, iar pe 8 decembrie va fi proba la Mate­matică. „Elevii cunosc deja care este programa pentru simulări. Probele se vor desfăşura în intervalul orar 9-11, iar elevii vor fi primiţi în săli până cel târziu la ora 8.30, pe baza unui act de identitate: carnet elev, CI. Evaluarea lucrărilor se va face de către doi profesori, conform cerinţelor din Metodologia de organizare şi desfăşurare a Evaluării Naţionale. Rezultatele elevilor la simulare şi rezolvarea subiectelor vor fi analizate la clasă, de către profesor, împreună cu elevii, iar notele obţinute de aceştia la simulare vor fi aduse la cunoştinţa părinţilor, în baza unui proces-verbal. Pentru simulările din luna decembrie nu exită etapă de contestaţii“, a declarat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ.

Simularea examenului de bacalaureat va avea loc tot în perioada 7-9 decembrie, în prima zi fiind proba la Română, apoi la disciplina obligatorie, simulările terminându-se cu proba la alegere. De menţionat că subiectele la aceste simulări vor fi elaborate doar la nivel judeţean. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii