EXCLUSIV: Fotbalist profesionist, plasator de bancnote false. Mii de euro contrafacuti la Iaşi

vineri, 05 iunie 2015, 01:55
2 MIN
 EXCLUSIV: Fotbalist profesionist, plasator de bancnote false. Mii de euro contrafacuti la Iaşi

Anchetă de anvergură derulată de DIICOT Iaşi alături de procurorii din Republica Moldova. Trei persoane au fost arestate la Iaşi. Unul dintre membrii grupării infracţionale este un fost fotbalist profesionist, ce a jucat în primul eşalon fotbalistic din Republica Moldova

Anchetă de amploare derulată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi. Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 28 de ani au fost arestaţi pentru 30 de zile fiind acuzaţi că făceau parte dintr-o grupare infracţională ce a adus la Iaşi bancnote false. Anchetatorii ieşeni au precizat că gruparea pe care au destructurat-o este una transfrontalieră şi s-a închegat în luna martie a acestui an. Membri erau atât cetăţeni români, cât moldoveni, care falsificau bancnote în scopul de a le plasa, ulterior, pe teritoriul statului vecin.

 
Cladicov era fundaş
 
“La data de 02.06.2015, procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au surprins în flagrant pe raza localităţii Târgu Frumos pe  inculpaţii Cibotaru Ion şi Cladicov Anatolie în timp ce se deplasau cu un autoturism, spre Vama Sculeni”, au precizat procurorii DIICOT Iaşi. Aceştia au mai arătat că, în urma percheziţiilor, au descoperit suma de 2.000 de euro, în cupiuri falsificate. “S-a constatat că suma de bani falsă a fost achiziţionată de la inculpatul Poiană Cezar în vederea introducerii în circulaţie pe teritoriul Republicii Moldova”, au mai arătat anchetatorii, Cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după care prezentaţi Tribunalului Iaşi, care a dispus arestarea pentru 30 de zile.
 
Unul dintre cei implicaţi în acest caz, Anatolie Cladicov, în vârstă de 28 de ani, este un fost fotbalist profesionist, acesta activând, în trecut, la o echipă ce fotbal din Republica Moldova. Fundaş de meserie, Cladicov a activa în primul eşalon fotbalistic din ţara vecină. Ancheta instrumentată de procurorii DIICOT Iaşi a fost realizată cu sprijinul autorităţilor din Republica Moldova, au mai precizat procurorii ieşeni. Aceasta continuă întrucât anchetatorii au suspiciunea că în acest caz ar fi implicate şi alte persoane.
 

 

Comentarii